dimecres, 25 de gener del 2017

Ou a baixa temperatura sobre saltejat de verdures al dente i pedrers amb sal de tòfona negra

Déu n'hi dó el que poden donar de sí quatre ingredients que havien de ser aprofitats perquè ja començaven a tocar la guitarra al fons de la nevera... Per tant, aquesta entrada va de cuina d'aprofitament però amb resultats prou bons com per ser una recepta a l'ús per fer en qualsevol moment.


Ingredients:

- 1 ou (M)
- Sofregit (en el meu cas, de ceba i botifarra negra)
- Grapat de bajoques (mongeta verda)
- Grapat de cols de brussel·les
- Retalls de pit de pollastre
- Pedrers
- Oli
- Sal
- Pebre

Elaboració:

El primer que farem, serà posar a coure l'ou a 65º durant 30 minuts. En el meu cas, utilitzant el circulador d'aigua per immersió a temperatura controlada (una cagada fantàstica del darrer Tió). Si no, també es pot fer al forn 100% vapor, de la mateixa manera.


També hem de posar a punt el pedrer, que confitarem en oli a molt baixa temperatura, durant uns 15 o 20 minuts, fins que el notem tendre. N'escorrem l'excés d'oli i reservem.

Mentrestant, les verdures les farem en doble cocció, per tal que quedin al dente i en mantinguin tot el verd intens. Les bajoques, tallades a juliana, les posem en aigua salada bullent, les hi escaldem durant com a molt un minut i immediatament les posem en aigua freda per tallar la cocció i fixar color. Escorrem i reservem.

Les cols, també les escaldem però les mantenim a l'aigua durant 3 o 4 minuts per després també posar-les en aigua freda, escórrer-les i reservar-les.

Els retalls de pit de pollastre, tallat a daus, els saltegem en una paella, primer a foc fort perquè daurin. Després baixem el foc i hi afegim el sofregit que ja està cuit, les bajoques, les cols i el pedrer tallat a bocins. Es tracta de saltejar el conjunt per tal que tot plegat acabi amarant-se també del gust de la botifarra negra esparracada i sofregida. 

Quan sigui ben calent i coincideixi amb el final de la cocció del nostre ou, emplatem i coronem amb l'ou, que trencarem amb molta cura i el situarem sobre el saltejat. Hi posem un raig d'oli i empolsinem amb una mica de sal amb tòfona.


Trenquem el rovell, que tot ho impregnarà, i a gaudir-ne de valent...




Salut!


4 comentaris:

  1. Respostes
    1. Gràcies Glòria, no trigaré a fer-los de nou, són un vici fàcil de resoldre!

      Elimina
  2. Ens pots donar Mes informació sobre la cagada del tio?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aleishter, és un petit electrodomèstic que no arriba als 100 euros i que es sumergeix en en un receptacle que contingui aigua. L'aparell escalfa l'aigua a la temperatura que tu vulguis i la remou perquè l'escalfor sigui uniforme. Un cop tenim la temperatura desitjada, introduïm els ous o el producte que toqui en cada cas (carn, verdura, peix...) envasats al buit i el mantenim durant el temps que nosaltres seleccionem...
      Una bona cagada la del Tió, de debò!

      Elimina