diumenge, 5 d’octubre del 2014

Cavatast (Sant Sadurní d'Anoia, Alt Penedès)

Mai no hi havíem anat al Cavatast. Enguany ha estat la primera vegada i mirarem que sigui la primera d'una bona tirallonga perquè ens ha agradat prou.



Teníem la munició carregada amb 4 tiquets de cava i 4 més de menjar, suficient per satisfer els propòsits de tastar nous caves i per dur-nos a la panxa algun que altre mos per esmorteir possibles efectes de bombolles trapelles.

Doncs bé, d'entre la munió d'expositors i d'oferta, ens vam anar movent pels pocs metres quadrats amarats de gent en què es concentrava la fira del cava per excel·lència de la capital penedesenca, i vam decidir omplir la copa amb el següent:



- Celler Carol Vallès: Parellada i Faura Millenium Brut Nature. Tot i ser el primer glop del migdia, va entrar neta i subtilment. Amb 24 mesos de criança, ens va resultar lleuger i alhora saborós, amb presència encara de fruita.




- Castelo de Pedregosa: Viticultura ecològica 2010. Ens l'havia recomanat un company de feina però per a nosaltres, com a mínim aquest que vam tastar, ens va semblar molt poc substanciós. Amb prou feines en vam percebre el carbònic i ens va recordar massa a un vi blanc. Va ser el més fluix de la jornada.





- Mont Marçal: Brut Rosat. Teníem ganes d'un rosat 100% trepat, i aquest ho era. Jove, fresc, dinàmic, que convida a anar fent justament per acompanyar aperitius, i amb les particularitats d'aquesta varietat que vam tastar per primer cop a la passada edició de la mostra de vins i caves però en format vi rosat de la Conca de Barberà. Doncs si aquell ens agradà, aquest cava no es va quedar enrere.





- Fontpinet: Brut Nature Reserva Etiqueta Negra, que vam trobar suggerent i diferent ja que està elaborat sobretot a base de Pinot Noir. El glop és llarg i deixa sensació sedosa en boca. 
De la mateixa Cava, vam tastar també el Brut Nature Gran Reserva, que potser és el que més ens va agradar de tots els que van passar per la nostra copa. Intens, amb menys presència de fruita. Rodó. Molt bo.




- Jaume Giró i Giró: Elaboració Artesana Reserva Brut Nature. Un altre cava fantàstic, robust, amb una acidesa notable. Tot un plaer per rematar el nostre primer Cavatast.




En l'apartat gastronòmic, dues consumicions per acompanyar els caves:

- Del Restaurant Cal Blay: McBlay al cava amb ceba caramel·litzada al cava. Una hamburguesa gourmet realment bona, melosa per dins i molt gustosa. Un bon coixí a la panxa per al cava.




- Del Restaurant Mirador de les Caves: les croquetes de foie i ceps i les de gall del Penedès. Totes bones, al punt de cremositat, però menció especial al gust de les primeres.



Fins aquí la repassada. L'any vinent, repetim. I potser el proper diumenge tornem cap a Sant Sadurní, aprofitant que, com cada 12 d'octubre, hi ha portes obertes a les Caves...

(Data: 4 d'octubre de 2014)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada