dissabte, 4 d’octubre del 2014

Celler Empordàlia (Pau i Vilaluïga, Alt Empordà)

Arran de la Mostra de Vins de l'Empordà que cada principis es celebra a Figueres i, per extensió, a diferents cellers de la DO Empordà, vam anar a visitar un dels molts que encara no coneixíem: Empordàlia, que s'ubica tant a Pau com a la veïna Vilajuïga.



Va ser una visita molt completa tant des d'un punt de vista explicatiu com gustatiu. Fent un recorregut per les instal·lacions de la mà d'una magnífica guia, se'ns va explicar tant l'organització del sistema cooperatiu com el procés de producció de l'oli, d'una banda, i dels vins, de l'altra. 



Els criteris de qualitat a l'hora de produir són evidents, en detriment de la quantitat. I el cert és que això es palesa a l'hora de tastar el producte, tot ben acompanyat d'una generosa safata d'embotits de proximitat, exquisits.




Vam tenir ocasió de tastar el Sinols blanc jove 2013 (Garnatxa blanca i Macabeu), afruitat; el Sinols negre criança 2011 (Garnatxa, Carinyena i Cabernet Sauvignon i Merlot), ben tànic, i, per rematar la jugada, el Sinols garnatxa, un vi dolç que ens va encantar i que ens vam endur cap a casa, gentilesa d'Empordàlia, i que ja espera jugar el seu paper destacat a l'hora de menjar unes bones postres o, per què no, uns formatges o una mica de foie a mode d'entrant: pur caramel...





A la botiga, sobretot la de Vilajuïga, tenen de tot, i no només el que produeixen ells sinó també productes de proximitat així com venda de vi a doll. 

En definitiva, vam aprendre, vam gaudir a taula de productes que desconeixíem, ho vam passar bé i tot plegat en un entorn magnífic com és el de l'Alt Empordà.

(Data de la visita: dissabte, 6 de setembre de 2014)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada