Hi ha restaurants que surts saben del cert que tornaràs. No passa gaire cops, però quan passa, és senyal que l'experiència ha valgut molt la pena. I de fet ara, en el moment de publicar aquesta entrada, la segona visita ja s'ha produït, tot i que en aquest post només en parlarem de la primera.
Aquest és el cas del Restaurant Miravall, a Batea. Després d'haver passat un bon matí amb l'Imma Llop visitant i tastant Tarroné, ens venia molt de gust rematar la jugada amb un bon dinar. Teníem pensat el Miravall, i l'Imma ens va assegurar que havíem triat bé... I tant que sí!
Des de fora, sembla un lloc del més normal i corrent. Als afores del poble, a peu de carretera... aparentment res no sembla indicar que d'aquí n'hauguem de sortir especialment entusiasmats. Però en entrar, ja observem un detall molt significatiu: tota una paret dedicada als vins de proximitat, sobretot del poble, que a banda d'estar a la venda, també es poden degustar en el restaurant.
La sala és maca, espaiosa, amb una taula gran i separada de la resta. El servei, molt atent i professional. Ens hi trobem molt bé.
Encara ens agrada més llegir el menú (de diumenge): 15 euros, tot inclòs, amb un bon assortiment de plats a escollir. Concretament, vam poder tastar els següents:
- Empedrat de llenties amb poma, salmó fumat i vinagreta de mostassa a l'antiga. Déu n'hi dó la bona presentació, la bona fila que feia, i com de bo estava aquest plat, que es va posar especialment bé atesa la calor que feia aquell dia. Tot situat al plat amb força gràcia i sentit, i conjunt d'ingredients i productes molt ben trobats, de resultat totalment equilibrat.
- Cassoleta d'ous estrellats amb lacon, sobrassada, patata i formatge. D'aquells plats per gaudir sucant pa com si no hi hagués demà. Estava boníssim. Una opció segura.
- Cua de bou estofada amb patates. Excel·lent, tendresa evident, gustosíssima. Per gaudir i recordar.
- Pollastre guisat al vi ranci de Batea i fruita seca. Un guisadet de traca i mocador. Quantitat més que generosa. Bon producte i sobretot ben tractat a la cuina de xup-xup sense pressa.
Per postres:
- Tiramisú casolà. Servit en un petit gotet, estava força bo!
- Semifred de mató i figues amb gelat de nata. Espectacular, cal tastar-lo, de debò.
Per beure, cal destacar la bona qualitat del vi de la casa inclòs en el menú: el Vall Major negre (Garnatxa Negra i Syrah) del Celler de Batea. Jove, fruitós, equilibrat, molt agradable, fàcil...
Més detalls: pa i oli, també bons.
Tot plegat, amb un parell de cafès, per només 32'50 euros. Cal anar-hi, hi tornarem!
Salut!
(Data del dinar: diumenge, 30 de juliol de 2017)
(Data del dinar: diumenge, 30 de juliol de 2017)
Un bon dinar en una bona terra! La Terra Alta és un tresor!
ResponEliminaPetonets,
Olga
La Terra Alta a mi em té el cor robat, llàstima que no la tingui tan a mà com tu!!! Una abraçada, Olga!
Elimina