diumenge, 14 de gener del 2018

Carpaccio de ceps amb carxofes confitades i botifarra negra. Cava 10 d'abril Masia Les Forques Gran Reserva Brut Nature (Cava 10 d'abril, D.O. Cava)

Una proposta ràpida d'entrant però boníssima, i més encara si la maridem amb un cava molt especial, de llarguíssima criança, fet per la Cava 10 d'abril . Per a més informació, aquí podeu veure el post que vaig publicar sobre la presentació dels seus caves i vins al Petit Celler.

Aquest va ser el cava amb què vam sopar la nit de cap d'any de principi a final fins el raïm, i aquest un dels plats de la nit. Properament, els anirem publicant tots al blog.


Ingredients:


- 1 cep gros
- 6 carxofes
- 40g botifarra negra
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Tallem el cep a làmines ben primes per fer el carpaccio. L'anem situant superposats al plat rectangular perquè n'ocupi tota la base.


A banda, haurem hagut de confitar les carxofes en una barreja d'oli d'oliva i de girasol. Ben escorregudes, les posem al voltant de tot el plat.

Al mig, situem uns daus diminuts de botifarra que estan més bons si els saltegem mínimament a la paella.

Acabem amb una mica de sal gruixuda o aromatitzada per sobre i un raig d'oli.




Maridem amb el Cava 10 d'Abril Masia Les Forques, monovarietal de Xarel·lo amb 112 mesos de criança (mínima de 60), ni més, ni menys. Tot color, tot complexitat d'aromes, tot volum, bombolla finíssima que gairebé s'acosta a ser un vi blanc. Un cava axampanyat, cremós, llarg... Cal tastar-lo!


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada