dijous, 19 d’abril del 2018

Carxofes farcides d'arròs cremòs de careta de porc. Cava La Xarmada Heretat de Sangenís Reserva Brut Nature (La Xarmada, D.O. Cava)

Aquesta és una proposta que parteix de la recepta de l'arròs de carxofes i careta de porc (aquí l'enllaç a la recepta). El que hem fet, a mode d'aprofitament i per provar coses noves, és farcir unes carxofes amb el mateix arròs que no vam emplatar (vam fer curts en quantitat i aquesta va ser una forma d'allargar-ho molt dignament).



L'únic que canvia de la recepta original és que hem hagut de preparar i coure les carxofes per poder-les farcir ja que un cop farcides només quedarà escalfar-les, no pas coure-les (perquè l'arròs no es passi). L'arròs és el mateix carnaroli Molí de Rafelet de l'altre cop, que també va amb la careta de porc, així com l'acompanyament del cava, de La Xarmada.

Aleshores, les carxofes, podem triar diferents mètodes per coure-les. Jo aquest cop n'he tret en cru les parts més externes i fibroses i verdes, les he bullit 3 minuts i he apagat el foc i les he deixat amb l'escalfor residual 5 minuts més. Després les he tret, les he deixat refredar i escórrer, les he tret les fulles sobreres i les he buidades.

Un cop així, ja les podem farcir amb l'arròs de carta de porc.



Escalfem i emplatem. Hi posem també com l'altre cop una mica de labneh (a mi em convenç força aquest punt làctic en aquest tipus d'arrossos), per si es vol incrementar la cremositat de l'arròs i del conjunt, i espolvem amb una mica de zaatar.





Com en la versió anterior de l'arròs que vam emplatar, també l'hem maridat amb el Cava La Xarmada Heretat de Sangenís, Reserva Brut Nature.



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada