dimecres, 4 d’abril del 2018

Llaminera de porc ibèric amb milfulls de patata i moniato i cebetes glacejades a l'Oporto. Cava 10 d'Abril Masia Les Forques Gran Reserva Brut Nature

Després del carpaccio de ceps amb carxofes confitades i botifarra negra (aquí, la recepta), seguim repassant encara la nit de cap d'any 2017-2018 amb un altre plat, també maridat amb el mateix cava: una llaminera d'ibèric, amb guarnició de milfulls de patata i moniato a les herbes i cebes glacejades a l'Oporto.


Una recepta que es basa essencialment en el respecte al producte, és a dir, encertar-la en donar-li una cocció justa i adequada (suau) a la part més noble del porc, la llaminera.

Ingredients:

- 1 llaminera de porc ibèric
- Sal
- Pebre
- Raig d'oli
- Guarnició: milfulls de patata i moniato (aquí, la recepta)
- Guarnició: cebes platillo a l'oporto

Elaboració:

Posem la llaminera a la planxa calenta amb una mica d'oli, a foc fort, per segellar tot l'exterior i que agafi color, per tots els costats. La deixem tot just uns 4-6 minuts, el just perquè l'interior ens quedi rosadet, no gaire fet, i així sigui absolutament tendre.

La tallem a rodanxes gruixudes de biaix.

Emplatem amb un lingot de milfulls i unes cebes amb la seva salsa reduïda de vi dolç d'Oporto.






Salem amb sal gruixuda.

Maridem amb un cava molt especial: 10 d'abril Masia Les Forques, un Brut Nature Gran Reserva, de 110 mesos. Extraordinari.



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada