diumenge, 16 de juny del 2019

Clafoutis aux cerises (pastís clafotís de cireres)

Les cireres són uns dels productes imprescindibles que marca el final de la primavera i l'inici de l'estiu. I un cop ja fetes les primeres coques de cireres, ens ha vingut també de gust, seguint una mica la cada cop més tendència afrancesada del blog (sobretot en l'àmbit pastisser), provar amb un clàssic clafoutis aux cerises.



Quina manera més fàcil, ràpida i exquisida d'aprofitar també aquesta fruita. Ens encanta sol, ens apassiona si hi afegim o bé una ganache de xocolata, o bé un gelat de vainilla... allò, per acabar-ho d'adobar.



Per cert, no em puc estar d'assenyalar l'etimologia d'aquesta elaboració: clafoutis deriva de l'occità clafotí, i provindria dels verbs clafir o claufir, que signifiquen omplir. I és clar, té la seva lògica perquè la tècnica va ben bé per aquí.

Ingredients:

- 3 ous
- Vainilla
- 200ml llet sencera
- 700g cireres
- 100g sucre
- 90g farina
- pessic de sal
- 20ml brandy

Elaboració:

Evidentment, comencem treient el pinyol de les cireres, que reservarem al motlle que haguem seleccionat.



D'altra banda, en un bol, comencem a blanquejar l'ou amb el sucre. Quan estigui ben cremós i hagi canviat de color i doblat de volum, hi afegirem la farina, la sal i la vanilla. Seguim batent amb les barilles, ara ja a velocitat més baixa. 

A continuació, hi posem ja la llet i el licor, i removem, ja sense barilles. No ha de quedar una massa especialment densa sinó més aviat lleugera. 

Vessem aquesta massa sobre el motlle on ja tenim les cireres ben distribuïdes i enfornem a 180º durant uns 45 minuts aproximadament, fins que veiem que agafa un bonic color daurat i que la preparació és seca.



Desmotllem, deixem refredar una mica (tampoc cal menjar-ho fred) i endavant. No durarà gaire.


També ho podem fer en motlles individuals...


I si fa calor, el contrast amb un gelat i el clafoutis una mica tebi, funciona molt bé.



Així com funciona també de meravella combinar-lo amb xocolata...



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada