Avui anem amb una d'aquelles receptes que es resolen en un obrir i tancar d'ulls, amb resultats òptims si encertem la cocció exacta que ens agradi del llom de porc (en el meu cas, més aviat poc fet), i en l'equilibri de la salsa amb què l'acompanyarem.
Ingredients:
- 1 llom de porc
- Sucre
- Mel
- Mostassa
- Vi ranci
- Vinagre balsàmic
- Aigua
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva verge extra
- Espàrrecs de marge
Elaboració:
El llom, un cop salpebrat, el marquem per tots els costats i el reservem, embolicat en paper de plata.
A la mateixa paella, fem la salsa. Hi posem el sucre, desfem amb vi ranci, i a partir d'aquí anem incorporant els ingredients ens les proporcions que ens agradin. Convé fer-ho de mica en mica, per no passar-nos i que sigui més fàcil ajustar-nos al que volem. Si observem que la salsa ens queda massa lligada, allarguem amb un raig d'aigua.
Només resta reintegrar el llom d'una peça a la salsa, per acabar-lo de coure i proporcionar-li gust i humitat. Serà qüestió de 5 minuts, sempre amb el foc ben baix. Abans de tallar-lo de biaix, convé deixar-lo reposar un parell de minuts embolicat en paper de plata.
Procedim a tallar el llom, a rodanxes d'un gruix generós.
Ja podrem emplatar. Salsegem per sobre i hi posem, a mode de guarnició, uns espàrrecs bladers que primer hem escaldat (i refredat amb aigua i gel) i després marcat en planxa.
Acompanyem amb la Garnatxa Blanca del Somdinou, referència clàssica del Celler Cooperatiu de Gandesa. Està molt bo i ens refrescarà la gola.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada