Anem amb una altra cassola de les bàsiques i alhora exquisides de la cuina del dia a dia: unes mandonguilles jardinera, de les de sucar-hi pa.
I ho acabarem de reblar amb Els Amelers: un bé de Déu de Garnatxa Blanca de la Terra Alta. A casa, n'estem enamorats de la seva versatilitat i sobretot del seu tall gastronòmic, delicat, deliciós.
Ingredients:
Mandonguilles:
- 500g carn picada porc
- 1 ou
- 2 grans d'all
- Julivert picat
- La molla de 2 llesques de pa sec remullada en llet
- Sal
- Pebre negre
- 2 C.S. pa ratllat
Guisat:
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 3 pastanagues
- 3 tomàquets ratllats
- 250g pèsols
- 2 patates
- 1/2 got vi blanc
- Oli
- 300ml brou
- Sal
- Pebre
- Picada: 4 ametlles, pa fregit, 1 gra d'all, sal
Elaboració:
Per a les mandonguilles, barregem bé tots els ingredients.
Enfarinem les mandonguilles i les fregim en oli abundant. Reservem.
En un petita part d'aquest oli, comencem a fer el sofregit. Primer la ceba, tallada brunoise. Salem. Després hi afegim els alls picolats.
A continuació, entra la pastanaga tallada a daus, alhora que ho fa el tomàquet. Deixem coure i reduir uns 15 minuts.
Hi afegim el vi. Evaporem.
Hi afegim els pèsols i la patata mal tallada. També incorporem les mandonguilles.
Mullem a cobrir amb el brou. Coem durant aproximadament uns 30 minuts. Rectifiquem de sal i pebre.
Acabem d'ajustar la textura i el gust amb la picada.
Ja podem anar servint el vinet per acompanyar.
Emplatem.
I a gaudir, salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada