Ingredients:
- 1 jarret de vedella (rodó de vedella d'1kg aprox.)
- 4 cebes
- 2 pastanagues
- 3 grans d'all
- 1 fulla llorer
- Clau en pols
- Sal
- Pebre
- Oli
- Romaní
- Vi blanc
- Brandy
- Aigua
- 1 c.p. de farina
- Bolets frescos
- 4 patates agres
Elaboració:
Bridem i marquem per totes bandes el rodó de vedella prèviament salpebrat en una cassola amb una base d'oli. Reservem.
Allà mateix, hi posem la ceba i la pastanaga, primer a foc fort, després més dolç, perquè agafi color i cogui. Hi afegim la fulla de llorer trencada per la meitat.
Un cop ben suades ceba i pastanaga (45 minuts aprox.), hi posem els alls ben picolats així com els peus dels bolets, també tallats ben menuts, perquè ens en deixin anar tot l'aroma.
Hi afegim el clau en pols, el romaní, la mica de farina. Remenem i deixem que cogui.
Reincorporem la carn i mullem amb un bon raig tant de vi blanc com de brandy. Deixem reduir una mica i acabem de mullar amb aigua, que arribi com a molt a la meitat de la peça de carn.
Deixem coure, tapat, durant 1 hora i mitja.
A continuació, tallem la carn a rodanxes. Amb la bresa, la passem pel túrmix. Rectifiquem de sal i pebre.
Posem la salsa a la cassola, fem el mateix amb la carn, i seguim cocció durant una hora més, a foc baix, perquè la carn acabi de quedar ben i ben tendra.
Cap al final de la cocció, just abans d'emplatar. fregim les patates.
Saltegem els bolets i els integrem a la cassola.
Emplatem.
Acompanyem amb un vi que ens ha meravellat i que ja teníem ganes d'obrir: GR Graciano 2012 de Casa Primicia. És l'últim que ens faltava beure del lot que ens vam endur de la visita al celler (per cert, molt recomanable). S'ha anat obrint de forma molt generosa des de la primera copa. Desprèn fruita madura, regalèssia tabac, espècies, notes balsàmiques. És de capa mitja-alta i en boca és molt ample, amb una acidesa molt interessant en equilibri amb la maduresa. Molt i molt gastronòmic.
Salut!
Albert, quina meravella de recepta! Me la reservo! Ganes de sucar-hi pa amb aquesta salsa...
ResponEliminaPetonets,
Olga
Gràcies, Olga. Espero que quan la facis, la gaudeixis tant com nosaltres. Una abraçada!
ResponElimina