- 4 carbassons (800g aprox.)
- 250g farina
- 2g de llevat de forner
- 225ml aigua
- 10g sal
- 50g de formatge (millor algun sec, ben gustós)
- Oli per fregir
Elaboració:
Comencem rentant i ratllant els carbassons. Els posem a colar perquè perdin l'aigua.
A banda, en un bol, posem la farina amb el llevat i barregem anant-hi posant l'aigua a fil. Finalment, hi posem la sal. Al final de tot, el formatge.
Escorrem bé el carbassó ajudant-nos d'un drap de cotó que tancarem bé com un caramel per escórrer al màxim. Ens interessa eliminar tota l'aigua que puguem. Els afegim a la massa.
Deixem el bol tapat en film. Que llevi, durant unes 3 hores.
Passada aquesta estona, haurà duplicat ben bé el volum.
Només resta formar els bunyols amb l'ajuda de dues culleres i fregir-los en abundant oli.
Servim i mengem immediatament perquè siguin totalment cruixents.
I acompanyem amb un vi finíssim, delicat, elegant, com l'Acàcia de Vins i Olis Suñer (Cellers Singulars, DO Tarragona), un extrardinari monovarietal de Macabeu criat i treballat - battonage - durant un mig any en bótes d'acàcia després d'haver-hi acabat la fermentació.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada