dimarts, 1 de setembre de 2020

Bunyols de carbassó i formatge. Acàcia Macabeu (Vins i Olis Suñer, Cellers Singulars, DO Tarragona)





Ingredients:
- 4 carbassons (800g aprox.)
- 250g farina
- 2g de llevat de forner
- 225ml aigua
- 10g sal
- 50g de formatge (millor algun sec, ben gustós)
- Oli per fregir

Elaboració:

Comencem rentant i ratllant els carbassons. Els posem a colar perquè perdin l'aigua.

A banda, en un bol, posem la farina amb el llevat i barregem anant-hi posant l'aigua a fil. Finalment, hi posem la sal. Al final de tot, el formatge.

Escorrem bé el carbassó ajudant-nos d'un drap de cotó que tancarem bé com un caramel per escórrer al màxim. Ens interessa eliminar tota l'aigua que puguem. Els afegim a la massa.



Deixem el bol tapat en film. Que llevi, durant unes 3 hores.

Passada aquesta estona, haurà duplicat ben bé el volum.

Només resta formar els bunyols amb l'ajuda de dues culleres i fregir-los en abundant oli.


Servim i mengem immediatament perquè siguin totalment cruixents.




I acompanyem amb un vi finíssim, delicat, elegant, com l'Acàcia de Vins i Olis Suñer (Cellers Singulars, DO Tarragona), un extrardinari monovarietal de Macabeu criat i treballat - battonage - durant un mig any en bótes d'acàcia després d'haver-hi acabat la fermentació.





Salut!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada