diumenge, 30 d’agost de 2020

Arròs caldós de rap amb pop i cananes. SòlsXarel 2016 (Rubió de Sòls)


 Ingredients:

- 280g arròs bomba
- 1 pop blanc
- 1 grapat de cananes
- 1 cap de rap
- 1'5 cebes
- Mig pebrot vermell
- Mig pebrot verd
- 2 alls escalivats
- Tomàquet triturat
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Pebre vermell dolç

Elaboració:

Fem el fumet amb el cap de rap, on també afegirem el pop, per precoure'l. Deixem que arrenqui el bull, allarguem cocció 5 minuts, i deixem infusionar. Decantem. Separem la carn del rap.

Fem el sofregit, començant per la ceba. Un cop la tinguem ben cuita i de color ben pujat, hi posem els pebrots. A continuació, hi posem el pop i les cananes tallats més aviat menuts, que marcarem a foc fort. Després, els alls escalivats i el tomàquet, que deixarem coure i reduir.



Només restarà posar-hi l'arròs, anacar-lo mínimament i mullar amb almenys unes 5 vegades més volum de fumet que d'arròs. Salem.

Deixem coure durant uns 14 minuts. Cap a mitja cocció, hi posem el retalls de rap.



Per beure, hi posem el SòlsXarel 2016, que hem descobert que es troba en un moment espectacular. Es tracta d'un monovarietal de Xarel·lo que neix i s'elabora al Montsec, a càrrec d'un projecte personal de l'enòloga Judit Sogas, que vam tenir ocasió de conèixer ara fa un parell d'anys.





El SòlsXarel és deliciós ja des que l'olores: poma al forn i alguna nota tropical dolcenca, fins i tot, de maduresa. I després en boca hi ha una bona acidesa que aguanta el cos del vi, de forma fantàstica. Gran acompanyant per al nostre arròs.




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada