dissabte, 29 d’agost de 2020

Ales de pollastre adobades al forn. Cava Blanc de Trepat Brut Reserva (Cooperativa Agrícola de Sarral - Cava Portell, DO Cava)

Ingredients i elaboració:

El primer que hem he fer és adobar durant un mínim de 12 hores des aletes de pollastre per tal que s'impregnin de totes les aromes. Comencem:

Salpebrem.

Embadurnem amb pebre vermell dolç i també una punteta de picant si ho desitgem.

Les posem a la safata de forn, juntament amb mig got de conyac, mig de vi blanc, 2 fulles de llorer, oli d'oliva (uns 20g) i uns 10 alls esclafats. També és bona idea afegir-hi un raig de vinagre, no massa però sempre del bo, que ens aportarà un extra de caràcter.

Macerem d'un dia per l'altre en fred.


Només resta enfornar amb una petita part de la marinada a alta temperatura (200 aprox.) fins daurar.


Acompanyem amb un cava molt bo, blanc de noirs, 100% Trepat: el Blanc de Trepat de Portell, molt elegant, amb les bombolles perfectes per fer front a la intensitat de l'adob, que em resultava difícil de maridar amb res que no fossin bombolles.

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada