dissabte, 26 d’abril del 2014

Restaurant Hostal dels Ossos (Batet de la Serra, Garrotxa)

En aquest restaurant garrotxí, pertanyent al col·lectiu de Cuina Volcànica, s'hi pot anar amb fam i amb ganes de gaudir al plat de productes de proximitat cuinats de forma tradicional, sense artificis, en què predomina el respecte per la matèria primera.



L'espai és especialment agradable, tant com la comarca on s'ubica. S'hi respira un ambient tradicional, més aviat rústic, espaiós, i compta també amb força taules exteriors, tant cobertes com a l'aire lliure.

Per dinar, nosaltres vam optar per tastar el menú de cap de setmana de 23 euros, tot inclòs, fins i tot el cafè.



Anem per feina:

De primer, vam demanar les tradicionals patates d'Olot i el remenat de fesols de Santa Pau amb botifarra esparracada i bolets. Les patates, al punt de cocció, molt farcides, molt bones, de les millors que mai hem tingut el plaer de tastar. Quant als fesols, fantàstics, saborosíssims, gens pesats tot i la generosa quantitat.



Els segons plats, per al nostre gust, van ser més fluixets, sobretot el bistec de mitjana. Potser una mica petit, i amb una guarnició massa simple i pobra en un menú d'aquestes característiques. Pel que fa a la vedella amb bolets, estava bona i tendra, i la guarnició prou correcta.




Per postres, una de freda i una de calenta: una crema catalana molt bona però un mató amb mel molt pobre, sense gust, i servit al plat de qualsevol manera amb una cullera de postres clavada al mig. Aquest fou el pitjor plat de l'àpat.




El vi del menú, de la casa, negre, el serveixen en porró i ben fred, fet que ajuda a prendre'l per bé que no era cap meravella. De nou, penso que per a un menú com aquest, s'hi podrien oferir alternatives amb una mica més de qualitat, i amb una temperatura de servei normal i no fred de nevera.

En resum i en línies generals, bon dinar però amb detalls a millorar per la qual cosa el cost del menú m'ha acabat semblant una mica sobredimensionat.

Salut!

(Data de l'àpat: diumenge 6 d'abril de 2014)



2 comentaris:

  1. Per les fotografies, sembla que tens raó amb la diferència entre els primers i la resta de plats. Les patates i els fesols fan molt bona fila (m'ha fet somriure el veure la safata a on van servits aquests últims...), mentre que la resta de plats semblen força normalets per un menú d'aquest preu.

    No coneixia el teu blog. L'anoto.

    Salutacions.

    ResponElimina
  2. Hola Jordi,
    sí, realment és una llàstima que hi hagi restaurants que no acabin de tenir cura amb aquesta mena de detalls ja que fa que no acabis de sortir del tot content de l'àpat.
    Bé, celebro veure't per aquí per anar comentant la jugada.
    Ens anem llegint.
    Salutacions!

    ResponElimina