dimecres, 24 de setembre del 2014

Mostra de vins i caves de Catalunya 2014 i Van Van Market

Aquestes dues propostes enogastronòmiques de les Festes de la Mercè d'enguany mariden bé. Avui ens hi hem atansat i, aprofitant que la beguda i la teca estaven a escassos metres l'un de l'altra, hem aprofitat per gaudir tot d'una d'ambdues propostes.

Primer, com cada any, hem anat cap als vins i els caves. Ens ha costat escollir els tastos ja que l'oferta és d'allò més àmplia. Finalment, ens hem decantat per les següents copes, cap de les quals teníem el plaer encara de conèixer però que, des de ja, incorporem al nostre particular llistat de vins i caves que valen la pena:

- Cava Oriol Rossell Brut Nature Reserva (Cava Oriol Rossell, DO Cava). Ens ha agradat bastant començar el recorregut amb una copa d'aquest cava d'acidesa molt controlada i més presència de fruita blanca.



- Vi blanc Barranc dels Closos 2012 (Mas Igneus, DOQ Priorat). Ens ha agradat molt aquest blanc elaborat principalment de Macabeu i Garnatxa Blanca, que ha estat tot just tres mesos en fusta. En destaca una certa complexitat que dóna bastant persistència en boca.



- Vi Rosat Trepat 2013 (DO Conca de Barberà). Encara no coneixíem aquesta varietat autòctona i el cert és que ha estat una sorpresa molt agradable. Un vi rosat ben personal i diferent, tant pel color cirera pujat com per la cremositat que nosaltres li hem trobat.


- Vi negre Petit Saó 2010 (Mas Blanch i Jové, DO Costers del Segre). També teníem ganes de tastar un vi d'aquesta denominació que generalment no acostumem a tenir ocasió de tastar. I val a dir que ha estat un encert fer l'última copa en companyia d'aquest vi elaborat a partir de les varietats Ull de Llebre, Garnatxa Negra i Cabernet Sauvignon. Ens ha semblat deliciós, robust, però gens agressiu sinó equilibrat i amb certa presència de fusta.



Després de tanta beguda, era hora d'omplir el pap amb alguna menja perquè hi havia gana i perquè calia. Ho hem tingut fàcil perquè al costat hi havia la Van Van Market, que no ens volíem perdre. D'entrada, ens espantaven una mica les possibles cues o el possible caos organitzatiu perquè n'havíem llegit comentaris. Però no hi hem tingut cap problema i hem menjat bé i a un preu que a nosaltres ens ham semblat entre just i moderadament car. Hem menjat el següent:

- Assortiment de croquetes de Reina Croqueta: de pollastre, de vedella amb curry, de foie amb ceps, d'espinacs i pinyons... Totes molt bones, cremoses, gustoses i ben fregides, acompanyades d'unes patatones i servides en una paperina.



- Jo m'he decantat per un Ginger Pork 2.0 de Caravan Made. Estava boníssim per bé que he trobat a faltar més presència tant del gingebre com de la pruna. 




Tot plegat, un bon migdia, diferent, farcit de noves coneixences i troballes enogastronòmiques.

Salut!

(Data: dimecres, 24 de setembre de 2014: dia de la Mercè)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada