Viatjar a La Rioja sempre és un plaer per als sentits, sobretot el del gust. Allà ens hi trobem com a casa i, com més la coneixem, més ens agrada, no tenim aturador! Cada any mirem de fer-hi almenys una escapadeta, si no en són dues...
Enguany, un dels restaurants que hem conegut és Casa Marisa, situat a San Asensio, petit poble de la Rioja Alta, dins del radi d'influència d'Haro, a uns 30 km de Logroño.
Com que n'havíem llegit bones crítiques, vam pensar que podria ser bona idea treure-hi el nas el mateix divendres que vam arribar per aquella zona.
La mestressa, tan enraonadora com amable i servicial, ens va cantar un menú prou variat, del qual vam triar els següents plats.
Primers:
- Potaje de alubias blancas. Fantàstica i contundent cassola de fang per presentar uns llegums extraordinaris i molt ben cuinats, acompanyats d'algun tall de xarcuteria i, és clar, unes piperres.
- Per rebaixar una mica la potència de les mongetes, també ens va agradar demanar la clàssica Minestra de verdures, amb un producte excel·lent, de temporada, i amb la cocció correcta. Molt, molt bo.
Segons:
- Cogote de merluza (cap de lluç?). Sensacional, de debò. Trobo que és de les parts del peix amb més potència gustativa. El vaig gaudir d'allò més i no va quedar res al plat més enllà del milió d'espines. Aquesta peça ofereix més tall del que sembla per bé que cal tenir paciència i dedicar tot el temps i la traça que es mereix.
- Costelletes de cabrit a la brasa. Bon producte, senzilla elaboració. Per gaudir-ne d'allò més escurant els ossos.
Postres:
- Una mena de sopa de iogurt amb un cert toc crocant. Bo i prou.
- Milfulls de crema. Quin gaudi per rematar el dinar!
Vi: un San Cebrín clarete, DO Rioja, clàssic d'aquella zona, que ens va semblar força correcte.
Tot plegat, vam sortir a 16 euros per cap, un preu força raonable atesa la qualitat (i quantitat) i el servei del dinar. Començàvem bé la nostra escapada enogastronòmica per La Rioja...
(Data del dinar: juliol de 2014)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada