dissabte, 11 d’octubre del 2014

Restaurant Poncelet Cheese Bar (Barcelona)

Si s'és formatger, una bona recomanació per dinar fora de casa i sadollar les ganes de formatge és visitar aquest restaurant que fa poquet ha obert les portes a Barcelona, a l'Avinguda de Sarrià, a la vora de la Diagonal (proper a Francesc Macià).


Amb un estil entre bar i restaurant, es pot optar per seure a la barra i així poder contemplar la minuciosa feina dels mestres formatgers, o bé per seure en una de les còmodes taules, en seients poltrones que conviden a recolzar-s'hi i gaudir d'un àpat pausat i tranquil, dedicant prou estona a cada tastet de formatge.



El servei no es queda enrere. Eficient, amable i especialment ben predisposat a explicar la carta, les possibilitats i les característiques d'un lloc com el que ens trobem, basat en la qualitat i varietat del producte (més de 150 referències de diferents països), per bé que obert també a acollir clients no gaire amants dels plaers formatgers.





Així mateix, l'oferta de vins i de cerveses és també prou extensa. Per tant, entre unes coses i altres, donada la complexitat de la carta, es requereix una bona estona per triar els plats i les begudes que configuraran el nostre àpat. Mentrestant, porten un tallet de formatge, allò per anar entrant en matèria...

Finalment, l'àpat va consistir en el següent:

Primers:

- Tataki de bonítol del nord amb crosta de blat de moro i guacamole de formatge Petitot. Fantàstic l'entrant, i sorprenent el guacamole amb el toc del petitot. La combinació m'ha semblat molt ben trobada.



- Cremós de fideuà i carxofes en dues versions amb Gouda de granja de cinc anys. Sensacional plat amb un ingredient dificil de maridar com la carxofa. Però en aquest cas l'equilibri resulta sorprenent i deliciós. Entrant potent.



Com a plats forts, teníem clar que voldríem dues fustes de formatges, ara bé, sense saber ben bé quines. Finalment, foren aquestes dues:

- Selecció del maitre fromage:

  - Fribourger Vacherin (Suïssa)
  - Bufala Blue (Itàlia). Amb tocs picants i postgust a foie
  - Chabichou (França). 
  - Mimolette Affinage (França). 
  - Brebis Fougere (França). Costra rentada i decorada amb una fulla de falguera.
  - Queijo Velho (Portugal). Gust intens a llet d'ovella lleugerament vegetal

- Selecció de formatges francesos núm. 1

  - Brillat Savarin
  - Lingot des Causses
  - Abondance Fermiere
  - Livarot
  - Fourme D'Ambert Fermier. Formatge blau de pastures de terra volcànica.
  - Ossau Iraty (Estives)


S'agraeix especialment la descripció detallada de cadascun dels formatges donades pel mateix mestre formatger que els ha tallat, preparat i emplatat. No només descriu breument l'entorn geogràfic immediat d'on neix el formatge sinó també fins i tot algun detall o anècdota històrica, a banda dels elements organolèptics, és clar.



Per beure, ens vam decantar per un blanc xarel·lo de Bodega Ca n'Estruc (DO Catalunya): L'Equilibrista blanc 2012. Aromàtic, lleument afruitat i sedós. Va saber acompanyar molt bé tot l'àpat de principi a fi.



El servei de pa és correcte, per bé que amb el valor afegit de venir acompanyats de mantega normanda, realment bona, sorprenentment gustosa.


Experiència d'àpat formatger molt gratificant. Amb tot, cal dir que el preu per persona es situa al voltant dels 30 euros per persona amb el 30% de promoció inclosa i sense postres ni cafè. Per tant, al meu parer, se'n va una mica de mare...

N'hem gaudit de valent i, d'aquí a un temps, no descartem tornar-hi i tastar alguna de les 140 referències que encara ens deuen faltar per tastar. Tenim feina pel davant...



Salut!

(Data de l'àpat: 11 d'octubre de 2014)

3 comentaris:

  1. Estic en el que dius del preu, que pel que fa al "plat fort" del lloc, no deixa de ser formatge i tot i que els formatges bons no són econòmics, tampoc el seu pes/kg és exagerat...i en tot cas en una "fusta", en hi han de tots preus

    Jo soc molt de formatges eh?... No et pensis que soc dels que els rebutgen, però no deixa de ser un element que poca elaboració requereix.. I m'ha sorprès que en un lloc que és relativa novetat, ja ofereixin promocions del 30%... No sé si és massa bona senyal d'èxit (i no parlo pas de qualitat).

    Salut!!

    ResponElimina
  2. Sempre havia sentit parlar del que hi ha a Madrid, i pensava que era una llàstima no tenir un local especialitzat així a Barcelona.

    I ara, després de tot el soroll que van fer quan el van inaugurar fa unes setmanes, em fa com una mica de mandra. I més, amb les formatgeries de qualitat que tenim a Barcelona (i a Sant Cugat) en les que ens poden preparar unes taules amb els formatges que més de gust ens vinguin.

    Salutacions!

    ResponElimina
  3. Estem d'acord... les fustes d'embotits ens les podem fer fer per a casa a moltes a formatgeries, que compten amb afinadors professionals, com al Cheese Bar, sense haver de pagar la morterada.
    També és cert que sobta que tot just començar ja tinguin la promoció del 30% però també podria ser que ho facin amb l'objectiu d'atraure més gent i donar-se més a conèixer. De fet, la sala estava bastant plena. I per cert, la qualitat del servei en cap moment se'n va ressentir, així com tampoc l'olor de formatge, més que evident des del moment que entres.
    Salut!

    ResponElimina