dimecres, 22 d’abril del 2015

Mandonguilles de lluç amb cloïsses

Aquesta recepta és d'aquelles agraïdes perquè amb pocs ingredients, en poca estona i sense gaire complicacions obtindrem un resultat per treure's el barret.


Ingredients:





- Un bon tros de lluç (per exemple, cogote, de 1'5kg)
- 800g de cloïsses
- 8 cebes tendres molt picades
- 4 blancs de porros molt picats
- 6 dents d'all molt picats
- 1 caiena
- Julivert lligat
- 1 ou
- 6 llesques de pa tipus wasa (integral, amb algun cereal).
- Pa fresc esmicolat
- 3 cullerades de julivert picat
- Una mica de txakolí (o sidra, o vi blanc)
- Oli d'oliva
- Aigua
- Sal

Elaboració:

Potxem en oli la ceba tendra, el porro, l'all i la caiena amb una mica de sal, a foc molt baix, durant 20 o 25 minuts, fins que estigui ben potxat.



D'altra banda, cobrim el lluç amb aigua (o millor si és amb brou de peix), hi afegim el julivert, sal, txakolí i coem a foc suau durant uns 20 minuts.



A continuació, retirem el lluç ja cuit i l'esmicolem. Hi afegim el pa que haurem esmicolat, la meitat de la verdura que ja tindrem potxada, l'ou i julivert. Rectifiquem de sal i si notem que la massa és massa tova, hi afegim una mica més de pa. Si fos massa sòlida, hi afegim més ou.



Amb l'altra meitat de la verdura que teníem potxada, posada al foc, hi afegim un bon raig de txakolí i, quan hagi reduït una mica, mullem amb el brou de coure el lluç. Cuinem això durant 15 minuts.



Mentrestant, amb la massa feta del lluç, formem boles (mandonguilles), les passem per ou les fregim. (Una altra possibilitat seria no fregir-les i que s'acabin de coure en la salsa final). Escórrer sobre paper absorvent.





Amb les cloïsses, les punxem per veure si són vives i fresques o no: si s'arrapen al ganivet, voldrà dir que ho són. Les que no, les desestimem. A continuació, les posem al foc en una paella mullada amb txakolí, tapem i en qüestió d'un parell de minuts s'hauran obert i les retirem del foc.





Passem la salsa pel túrmix, pel xinès i la vessem sobre una paella neta. Aquí mateix, hi posem les mandonguilles, deixem bullir suau uns minuts i acabem afegint-hi les cloïsses que haurem acabat d'obrir. 





Finalment, una mica de julivert per sobre, un raig d'oli d'oliva verge extra.



Emplatem. Gaudim.



Salut!

(Recepta de @Patxi Aranguren)

(27 de novembre de 2014)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada