dissabte, 8 d’agost del 2015

Escola de Cuina i Pastisseria Terra d'Escudella (curs 2014-2015)

Tot just ara fa una setmana que acabava un interessantíssim curs de cuina en aquesta escola que un any enrere ni coneixia ni en tenia referències. I ja ho trobo a faltar...


Després d'haver començat a formar-me a Bellart durant mig any i no poder continuar per incompatibilitats horàries amb la feina, com que tenia claríssim que volia seguir dedicant hores a la cuina, vaig optar per inscriure'm aquí, concretament atret per la proposta de curs per a aficionats: classes en diferents horaris, de dilluns a dissabte, de matí, tarda i nit. Cada classe, tres plats diferents: un primer, un segon i unes postres. Fantàstic tant per als que volen cuina com per als que volen pastisseria o ambdós. Diferent professorat i, per tant, diferents estils, fantàstic per a l'aprenentatge més enriquidor.

En bon moment vaig prendre la decisió d'inscriure-m'hi. Aquests nou mesos a Terra d'Escudella m'han servit no només per aprendre a bellugar-me una mica més bé darrera dels fogons sinó també per deixar-me anar en la passió que sento per tot el món de la cuina i la gastronomia.

Tots els professors amb què he coincidit durant l'any, no es conformen només a dibuixar el pas a pas de cada recepta i a supervisar-ne la correcta execució. Més enllà d'això, han tingut un paper força proactiu i la virtut de saber transmetre molta professionalitat i passió en cada plat que hi hem treballat, des del mateix moment en què pensen una recepta fins a l'emplatat final: precisió, elegància i realçament de l'ingredient o producte protagonista, en armonia amb l'acompanyament. Al cap i a la fi, tot el que es fa a la cuina condueix a això, a presentar un producte elaborat que entri directament pels ulls de qui se l'hagi de menjar.

Cada dia de classe, com deia, es cuina un primer, un segon i unes postres de diferents característiques perquè, mes a mes, segons la temporada, va canviant el fil conductor i el tipus de cuina. Terra d'Escudella proposa conjugar cuina estacional de temporada i temàtica. Així, al final d'aquests nou mesos, hem tingut ocasió de treballar plats la base dels quals ha pogut ser els bolets, o la caça, la cuina tradicional regional, l'exòtica, que ens ha fet viatjar de la Índia fins a Mèxic o Perú, la de festa pels volts del Nadal, la vegetariana, la ràpida, la d'aprofitament, la freda de cara a l'estiu, etc.

D'aquest curs, en surto havent après l'elaboració de moltíssimes receptes, totes amb molt bons resultats tal com s'ha anat comprovant amb la posterior degustació altament hedonística d'arrossos, bacallans, coques, diferents propostes de reposteria, fins i tot algun cocktail hi ha tingut cabuda i un llarg etcètera  (ens hem posat el pitet i les botes!). He perfeccionat els talls de cuina fins a l'emplatat, passant per la manipulació de diferents productes, tècniques de cuina, processos, organització... me'n duc un bon bagatge.

No pot haver estat una experiència més enriquidora tant en termes d'afició a la cuina i la gastronomia com en un pla més personal gràcies a la qualitat humana i el bon rotllo que s'hi respira entre un bon equip humà de professors, i companys alumnes molt diversos tots units per l'atracció culinària.

Gràcies per aquest curs del que tant de suc crec haver tret. Ara tocarà anar-lo posant en pràctica i seguir aprenent dia a dia, cada cop amb més ganes.

Propera visita a Terra d'Escudella: no a la cuina sinó a la sala menjador. Sí, Terra d'Escudella no només és Escola sinó també un Restaurant gastronòmic, amb una proposta de menú degustació cuinat pels mateixos alumnes, que promet força.

Salut!

(Curs 2014-2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada