diumenge, 30 d’agost del 2015

Restaurant Vai e Volta (Olhao, Algarve, Portugal)

Sense cap mena de dubte, la petita joia en forma de restaurant que vam trobar en la nostra escapada per l'Algarve va ser aquest petit restaurant anomenat Vai e Volta. 




Qui tingui gana de debò, vulgui peix fresc, bon servei, i no tingui ganes que la butxaca quedi foradada, aquest és el seu lloc.

Costa de trobar-lo perquè és relativament allunyat del nucli d'interès de la vila marinera d'Olhao però nosaltres vam preguntar als locals i, pel que va semblar, és un lloc que s'està fent famós com a mínim entre el públic local. De fet, crec que nosaltres, com a mínim en aquella ocasió, érem els únics guiris i per tant, això, ja és un bon senyal.

De què es tracta? Doncs d'anar a menjar, a preu fet, tant com vulguis, de peix blau i blanc, fins a dir prou o, tal com diuen allà, de "menjar peixe a vontade". Sempre, això sí, cuinat a la graella, que no és pas cap problema perquè la van saber tractar bé i perquè és un dels mètodes de cocció que permeten gaudir més del gust original del peix sense camuflar-lo. Tot plegat, a preu fet, amb beguda (vi bebible), pa i acompanyaments inclosos. Les postres no, però anaven a molt bon preu i no ens en hi vam saber resistir per bé que ja estàvem d'allò més plens.

El plan del dinar és anar treient safates variades de peix i seleccionar de quin vols i de quin no, i així successivament fins el moment d'estar prou ple per dir a la cambrera que deixi de portar més safates sota el risc de seguir menjant de pur vici i després no poder-se aixecar de la cadira...

A continuació, deixo algunes fotografies i m'estalvio els comentaris perquè no hi ha gaire a dir més enllà que era peix bo, de diferents tipus que ja no recordo, i que vam sortir d'allà molt contents i rodolant. 




El servei, també molt bo. El pitjor, però, la incomoditat: taules molt petites i amb poc espai entre taula i taula. Però es perdona perquè la resta compensa, i molt.









El compte total, per a 4 persones, ridícul (semblava mentida):


Crec que Vai e Volta vol dir una cosa així com que vas i tornes: doncs sí, si mai passo de nou per l'Algarve, me'n recordaré d'aquest lloc i m'ho faré bé per passar per Olhao cap a l'hora de dinar.

Per cert: important reservar: s'omple!

Salut!

(Data de l'àpat: dissabte, 4 d'abril de 2015)







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada