diumenge, 18 d’octubre del 2015

Mostra de Vins i Caves de Catalunya 2015: Juvé & Camps, grans caves, grans reserves

En el marc de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya 2015, en l'espai de la sala de tast, vaig tenir oportunitat d'assistir a aquesta sessió, molt interessant per comprovar les diferències organolèptiques entre els diferents caves presentats per en Toni Cantos, enòleg de Juvé & Camps.



Vam tastar el següent:



1) Juvé & Camps Reserva de la Família 2010. Brut Nature. És el cava més clàssic i conegut del celler, amb un cupatge també clàssic de Macabeu, Xarel·lo i Parellada. La primera d'aquestes varietats és la que dóna capacitat per envellir i aporta cos i estructura. La Parellada, en canvi, és molt productiva però pobre en grau i acidesa. D'alguna manera, compensa al Xarel·lo.
Color groc palla, irisació grisenca. En nas tenim mel i fins i tot ametlles, així com el cítric i l'acidesa.
Maridatge: és un tot terreny, per exemple amb formatges secs, peixos grassos i a la brasa, o vedella guisada.
Preu aproximat: 16 euros.

2) Gran Juvé & Camps. Gran Reserva. Brut. Macabeu, Xarel·lo, Parellada i Chardonnay. S'utilitzen els millors vins base de cada verema. Té més color, més criança, més complexitat. Aromes de préssec més madur i confitat, fruita blanca, fruita seca.
Concebut per a un àpat de principi a fi: des del marisc de closca a les sardines, el llobarro, l'ànec o la caça de ploma.
Preu aproximat: 28 euros.

3) Xarel·lo Essencial Reserva. És una novetat de fa aproximadament un any. Juvenil i alegre, concebut per prendre'l a copes, en aperitiu, per acostar sobretot el púbic jove al mòn del cava. 
Li aniria bé un formatge cremòs, no gaire curat, així com els encurtits, anxoves, seitons i ostres. Té cert volum en boca.
Preu aproximat: 13-15 euros.

4) Gran Juvé La Capella. Gran Reserva. Vi de la finca La Capella, monovarietal de Xarel·lo, d'una sola finca.
Els 9 anys de criança li donen aromes de pastisseria i brioxeria. Però en boca és sorprenentment més àcid i fresc del que esperàvem. Notes de bolelria, pa torrat, poma tatin... 
Es recomana beure'l en cpa de vi i a temperatura més alta de l'habitual per a un cava (10-12º).
Preu aproximat: 60-70 euros.



Salut!

(Data del tast: dimecres, 24 de setembre de 2015)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada