dimecres, 14 d’octubre del 2015

Mostra de Vins i Caves de Catalunya 2015: les sensacions del vi i les xocolates amb el Celler Marco Abella

Aquest celler és de Porrera i pertany a la DOQ Priorat. Existeix des del 2005 però són de tradició vitivinícola des del segle XV. Practiquen agricultura ecològica.



El taller va ser molt sensorial i complex ja que vam tastar tres vins seus amb tres xocolates de la casa Sampaka ben diferents també.





1) Loidana 2012. 15 mesos de criança. Garnatxa, Samsó i Cabernet Sauvignon. Fresc, potent, balsàmic. Fonoll, romaní, farigola. Sotabosc. Punts especiats de pebre. Mineralitat i salinitat. Vinyes joves de 10 anys en parcel·la humida que provoca un cert estrès hídric.

L'acompanyem amb una xocolata del 71% que amaga en el seu interior un praliné d'ametlla i formatge cabrales. Això fa potenciar la mineralitat del Loidana i la salinitat.

Loidana marida bé amb formatge, caça i embotits. També com a aperitiu a copes.

Preu aproximat: 12 euros.



2) Mas Mallola 2011. 20 mesos de criança en fusta. Cupatge de Garnatxa i Samsó d'una parcel·la a 700 metres i orientada al sud.
Aromes de fruita vermella compotada. Complexe i gastronòmic.
En boca és fresc i amb molta pissarra i llicorella. Espècies com el clau i el cardamom.
Maridatge: carn blanca, carn crua, verdures a la brasa.

L'acompanyem amb la xocolata de Camerun, del 71% també. Impregna la boca amb tocs de cafè i fumat, com de tabac. Molt intens.

Preu aproximat: 20 euros.



3) Clos Abella 2010 (Premi Vinari d'Or al millor negre de guarda). 70% de Samsó i 30% de Garnatxa. 2 anys de fusta i 2 més d'ampolla.
Molt presents els torrats, els toffees, Fins i tot hi podem trobar certa pell de taronja.
Vi de sobretaula.
L'acompanyem amb un bombó amb yuzu, una fruita japonesa semblant a la llimona, és àcida. Es realça la nota de taronja del Clos Abella.





Molt bon taller i sorprenent perquè jo no havia maridat mai la xocolata amb el vi, i no havia tastat mai tampoc una xocolata amb formatge blau.

Data del tast: dijous, 24 de setembre de 2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada