diumenge, 1 de maig del 2016

Albergínies farcides de pollastre Garam Masala

Les albergínies em tenen el cor robat. M'agraden de totes les maneres, són molt agraïdes, tot i que cal anar amb cura amb segons quins mètodes de cocció perquè actuen com una esponja amb els líquids: compte amb els fregits...

Una de les formes més habituals de preparar-les és farcides, aprofitant la mateixa pell com a receptacle on menjar-les d'aquesta manera, amb el farcit dins. En aquest cas, un farcit a base de la mateixa albergínia juntament amb pollastre, un sofregit de verdura i amb el toc indi del Garam Masala. El seu mateix nom vol dir mescla d'espècies, d'entre les quals destaca el pebre, la canyella, la nou moscada i el clau, per bé que n'hi poden haver d'altres.

Ingredients: 

- 4 albergínies
- 2 dents
- 2 cebes caramel·litzades
- 3 pastanagues
- 1 pebrot verd
- 3 tomàquets madurs
- Garam massala
- 1 pit de pollastre

Elaboració:

Preescalfem el forn a 200º.

Tallem les albergínies per la meitat, hi fem unes incissions en diagonal al centre de la polpa i les salpebrem. Reguem amb oli d'oliva. Enfornem en una safata de forn a 200º durant 45 minuts: ens quedaran prou toves com per treure'n la polpa sense trecar la peça, que la necessitem ben sencera per després farcir-la.

Una altra possibilitat per coure les albergínies es tallar-les longitudinalment, fer-hi les incisions, filmar cada meitat i introduir al microones, a màxima potència, durant només 3 minut

Mentre s'enfornen les albergínies, preparem el farciment. Primerament, marquem el pit sencer en una paella amb una mica d'oli. Reservem i el tallem a daus petits.

A la mateixa paella, incorporem la ceba i la deixem coure molt bé fins caramel·litzar-la. A continuació, hi afegim les pastanagues i el pebrot ben picats i deixem que es facin. Quan ho tinguem, incorporem la polpa del tomàquet i deixem que perdi tota l'aigua de vegetació.

Quan tinguem ben sec el fons de la pella, incorporem una o dues cullerades de postres de garam massala. Removem ràpid perquè tot el sofregit en quedi ben impregnat, incorporem el pit de pollastre tallat a daus i mullem amb una mica de brou (en el meu cas, el d'haver cuit una careta de porc amb unes llenties).

En uns cinc minuts, segons la mida dels daus del pollastre, ho tindrem a punt. Només restarà recuperar la polpa de les albergínies escalivades i barrejar-ho tot plegat. Rectifiquem de sal, pebre i espècies.

Ja podem farcir les albergínies amb tot aquest farcit molt saborós.


Així mateix ja estarien ben bones però encara guanyen més si les napem amb una bona beixamel, salsa amb què les cobrirem. Al damunt, una mica de formatge ratllat i gratinem.




Emplatem i acompanyem, en aquest cas, amb el vi Sóc un rosat, un bon Merlot rosat de Ferré i Catasús que va poder aguantar i netejar la potència especiada de l'albergínia.



És important que el farcit sigui generós i ben untuós, a banda, és clar, de tenir tota la personalitat del garam massala.

Salut!

1 comentari: