Ingredients:
- Llom de melva
- Sal gruixuda
- Sucre
- 1 dent d'all
- 1 dent d'all
- Te de nadal
- Pebre vermell dolç
- Oli
- Vinagre
Amb la melva pelada i ben neta d'espines, la posem a curar en sal gruixuda i sucre a parts iguals per tal d'eliminar-ne la humitat, concentrar-ne el gust i obtenir-ne una carn més ferma.
Mentrestant, en un recipient preparem la marinada on conservarem el nostre peix: fem una solució d'oli, vinagre, te, zaatar, pebre vermell dolç, una dent d'all i una mica de caiena. Remenem i reservem.
Després d'una hora, ja la podem netejar de sucre i sal, si pot ser, sense utilitzar gaire aigua. Aleshores, la introduïm dins la marinada i allà la podem conservar dins de la nevera fins al moment que la volguem fer servir. Recomano prèviament marcar-la uns segons a la planxa.
Exemple de recepta: pebrots del piquillo farcits de caviar d'albergínia amb melva al te brasejada i figues (aquí, la recepta).
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada