diumenge, 9 d’abril del 2017

Cua de bacallà fresc farcida de xampinyons, espàrrecs i carxofes al buit amb salsa d'espinacs, gambes, alls tendres i sàlvia

M'encanta la cua de bacallà fresc i sobretot aprofitar-la, en obrir-la com un llibre, per farcir-la d'ingredients que s'hi avinguin i que siguin de temporada, com aquestes carxofes, espàrrecs i xampinyons. Per rematar, he barrejat aquest acompanyament amb una salsa a base d'espinacs que em va sobrar d'una recepta de pasta fresca.


Ingredients:

- 1 cua de bacallà fresc
- 4 xampinyons
- 1 carxofa
- 4 espàrrecs bladers
Per a la salsa:
- espinacs
- alls tendres
- gambes
- crema de llet
- sal i pebre
- sàlvia

Elaboració:

Preparem la cua del bacallà fresc: cal que estigui desescatada i oberta per la meitat com un llibre. Salem perquè vagi penetrant i reservem fins el moment previa l'emplatat.

Per a la salsa: saltegem les gambes en oli i retirem. Al mateix oli, suem els alls tallats a rodanxes i, abans que agafin color, hi incorporem els espinacs, que coguin uns minuts. Salpebrem i hi afegim la sàlvia. A continuació, hi aboquem també la crema de llet i deixem coure a foc lent uns 10 minuts. Passem pel túrmix i afegim les gambes tallades. Reservem fins a l'emplatat.

Per a la carxofa, la pelem fins quedar-nos tan sols amb el cor i la coem al buit a 85º durant 40 minuts. Reservem. Alternativament, les podem coure com més ens plagui, com ara confitar-les, o fregir-les, o bullir-les però com més m'agraden són així, al buit i a baixa temperatura.

Ara només resta saltejar la resta d'ingredients de la guarnició: posem una mica de mantea o oli en una paella al foc i saltegem fins que agafin una mica de color. També serà bona idea posar-hi la carxofa cuinada prèviament al buit.

Finalment, en paella antiadherent, marquem la cua de bacallà per les dues cares, a foc no gaire alt perquè l'escalfor tingui temps de penetrar a l'interior del producte i tot just es cogui, poquet. Potser en uns 5 minuts el tindrem apunt.

Emplatem el bacallà, hi posem la guarnició per dins i pel voltant acompanyada de la salsa boníssima que, a més, amorosirà i humitejarà el conjunt del plat. 








Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada