dimecres, 12 d’abril del 2017

Entrepà de Torta de Aranda d'escalivada, sardina marinada i salsa vinagreta de miso. Petritegi sagardoa.

Un sopar d'aquells improvisats i que acaben sent de fusió per les diferents procedències dels ingredients que participen: el pa de Castella, l'escalivada i les sardines de proximitat, i la vinagreta que ens transporta al Japó.

La Torta de Aranda, que vam comprar al Horno Arguiñano, a Logroño (#escapadarioja), ens ha semblat un pa d'oli de traca i mocador, absolutament versàtil, molt saborós, i de textura fantàstica sobretot quan està acabada de fer, molt flonja. En tebi, amb un petit toc de forn o torradora, també guanya encara més.


Tot plegat troba molt bona armonia en aquest entrepà molt saborós.

Ingrediens:

- Pebrot escalivat
- Albergínia escalivada
- 1 llom de sardina marinada
Per a la vinagreta
- 1 cullerada de miso
- 1 cullerada de salsa de soja
- 2 cullerades de vinagre d'arròs
- 4 cullerades d'oli
- 1 cullerada d'aigua

Elaboració:

Tallem una porció de la torta de Aranda de la mida que volguem l'entrepà i l'obrim per la meitat. Hi posem a la base l'albergínia i el pebrot escalivats.

Per sobre, repartim els talls del llom de la sardina marinada.

Per a la vinagreta, posem tots els ingredients en un petit bol i finalment emulsionem l'oli que anem incorporant a fil continu amb l'ajuda d'unes barilles manuals. Salsegem per sobrre.



Acompanyem amb sidra Petritegi, l'acidesa de la qual anirà molt bé per netejar la potència de la vinagreta.


Osasuna!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada