dijous, 20 de juliol del 2017

Timbal de llentia beluga amb tomàquet rosa de Barbastro, alvocat, arengada i figues

Ja són aquí les primeres figues, i els bons tomàquets... a partir dels quals podem construir fàcilment sopars frescos, saludables, vistosos amb la suma d'altres ingredients per complementar-los.

Amb aquesta calorassa ambiental, seguim muntant plats ràpids i frescos que no veuen ni el foc ni l'escalfor de cap mena sinó que són d'absoluta temporada i prou complets des del punt de vista nutricional. Un clar exemple és aquest timbal ple de color i d'ingredients que ens hidrataran, que ens faran salivar i que per a mi és fins i tot una mica addictiu.



Ingredients:

- 1 tomàquet rosa de Barbastro (o una meitat almenys)

Els rosa són els de l'esquerra. Els de la dreta, són "potanegra" segons ens explicava el pagès de Barbastro a qui li vam comprar

- 1 alvocat
- Mitja ceba tendra
- Grapat de llentia beluga (ja cuita)
- 1 figa
- 1 arengada
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Raig de llimona

Elaboració:

Amb prou feines en té. Ens hem de limitar a tallar convenientment tots els ingredients de la mida que cadascú vulgui, tot i que s'aconsellen dauets menuts i sense que predominin els uns sobre els altres sinó que tinguin més o menys la mateixa mida.

Per emplatar-ho, jo he preferit fer-ho per capes, amb l'ajuda d'un aro d'emplatar. Com a base, he posat la barreja de tomàquet i alvocat, condimentada amb fulles de julivert ben picolades, sal i una mica de llimona espremuda. Per sobre, la capa de llenties, que ens proporcionaran contrast de color i textura. Per sobre, de nou, una capa de tomàquet i alvocat. Finalment, coronem amb unes làmines de figa, que ens donarà frescor, i uns dauets d'arengada, que amb el seu toc salat es complementa molt bé amb la resta d'ingredients d'aquest timbal.



Serveim i en gaudim.



Salut!

2 comentaris:

  1. No puc dir res, m'he quedat sense paraules! No he cuinat mai aquestes llenties....a veure quan les puc trobar.
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Olga, fàcilment a qualsevol botiga "a granel" Envasades, no les he trobades pas enlloc... Si no, un dia te les baixo (això sí, si em prepares un dinaret dels teus i un pa per al camí de tornada ;)

      Elimina