dimarts, 7 d’agost de 2018

Amanida taboulé de bulgur amb feta i figues a la vinagreta de llima

Aquestes setmanes caniculars demanen a crits uns cuinats que evitin tant com sigui possible el forn, els focs... tot el que desprengui escalfor. Per tant, sembla que tendim naturalment a elaboracions ràpides i fredes per aconseguir plats refrescants que ens rehidratin, remineralitzin, revitalitzin, refresquin i, evidentment, que ens agradin de valent.


Aquesta proposta que avui presento en seria un bon exemple. Som-hi...

Ingredients (aquests són els que jo he posat en aquesta ocasió però les possibilitats de qualsevol tabulé són immenses):

- 60g bulgur (es podria fer amb sèmola -cous cous-)
- 1 pebrot vermell petit
- 1 tomàquet
- Formatge feta
- 2 o 3 figues
- Mig alvocat
- Suc i pela de llima
- Oli
- Julivert (o menta, o cilantre...)
- Sal
- Pebre

Elaboració:

Coem el bulgur tal com ens indiqui el fabricant i el reservem en fred.
A banda, en un bol, anem dipositant la resta d'ingredients, tallats al gust de cadascú, on s'hauran d'integrar amb la vinagreta que farem al final.
Per a la vinagreta, senzillament haurem d'emulsionar el suc de la llima amb l'oli, ajudant-nos d'una petita barilla o com tinguem costum de fer. Quan la tinguem, la vessem sobre el bol amb tots els ingredients ja preparats, inclòs el bulgur que havíem reservat en fred. Remenem.

I ja ho tenim. Servim i a gaudir...


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada