divendres, 10 d’agost de 2018

Fingers de pollastre amb salsa quètxup casolà

Anem amb una nova recepta fàcil d'un platet informal per menjar amb els dits: un pollastre per sucar amb els dits una salsa de ketxup que aprendrem a fer a casa i que queda rebona. Aprofitem per treure-li més partit al pit de pollastre, que hi ha vida més enllà del pollastre a la planxa. Anem-hi!


Ingredients:

- 1 pit de pollastre
- Oli d'oliva
- Suc de llimona
- All en pols
- Pebre dolç
- Curry
- Més espècies al gust
- Sal
- Ou
- Pa ratllat (o panko)

Per al quètxup:
- Suc de 2 taronges
- 1 c.s. mel
- 200g tomàquet triturat
- Concentrat de tomàquet
- Orenga
- 1 c.s. vinagre poma
- Salsa de soja (al gust)
- Picant (al gust)

Elaboració:

Tallem el pit a tires i el posem en un bol o carmanyola a marinar amb tots els ingredients. Interessa qu quedin ben embadurnats. Va més bé si utilitzem les mans, fregant tota la carn. 

Deixem marinar, si pot ser, durant una nit sencera en nevera. Així ens agafarà més gust.

Un cop marinat, passem el pollastre per l'ou i el pa ratllat. 

A continuació, fregim en oli calent abundant mrant que ens quedi ben cruixent i de bon color daurat. Escorrem l'excés d'oli i servim acompanyades de la salsa, que ara veurem com es fa.

Per a la salsa, posem en una cassó al foc tots els ingredients en el següent ordre: suc de taronja, mel, tomàquet triturat i orenga. Arrenquem el bull i hi afegim el tomàquet concentrat, reduïm, hi afegim el vinagre de poma, una mica de salsa de soja, la mica de picant. Corregim de sal i pebre. Triturem a la textura desitjada i reservem.

Emplatem d'una banda el pollastre i, de l'altra, una terrineta amb la salsa. 


I a sucar, i a sucar...



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada