diumenge, 6 d’octubre del 2019

Suquet de corball. Bàrbara Forés blanc 2016 (Celler Bàrbara Forés, DO Terra Alta)

El suquet de peix sempre s'hi posa bé, i si és de corball, encara millor. Es tracta d'una elaboració senzilla, humil, de tradició marinera, basat en un sofregit, un peix i un complement de patates. L'èxit estarà assegurat si utilitzem bon peix fresc i sobretot si coem bé tot plegat, especialment les patates, molt importants aquí.


Evidentment, com en la majoria de plats que presentem al blog, es mereixia un bon vi al costat que ens en fes gaudir encara més: aquest cop hem triat el Bàrbara Forés blanc 2016: què bo!.




Ingredients:

- Supremes de corball
- 2 patates
- 1 ceba
- Fumet de peix (de corball)
- 1/2 porro
- 1 pastanaga
- 3 grans d'all
- 3 tomàquets
- 1 cullerada de polpa de nyora
- Oli
- Sal
- Pebre
- Avellanes
- Julivert
- Raig vi blanc

Elaboració:

Comencem fent un sofregit bàsic, amb base d'oli, amb la mica de porro, pastanaga, all i ceba.

Quan tingui bon color, després d'una bona estona de cocció a foc dolç, hi afegim el tomàquet ratllat, així com una cullerada de polpa de nyora.

Quan redueixi, hi incorporem un bon raig de vi blanc. Deixem reduir.

Per acabar aquesta fase de la recepta, passem pel túrmix el sofregit i el retornem a la cassola.

Aleshores, hem de procedir a coure les patates, tallades a rodelles, d'un centímetre com a molt de gruix. Les posem a la cassola i mullem amb el fumet.

Un cop cuites, potser després de ben bé una mitja hora, arriba el moment d'incorporar les supremes de corball, prèviament salpebrades. Opcionalment, podem optar per marcar cadascun dels trossos en una paella a banda, per la part de la pell. Si no, pot anar directament a la cassola, que també quedarà bé.

En pocs minuts serà cuit. Rectifiquem, si s'escau, de sal i pebre.

Acabem d'arrodonir la textura, i el gust, amb la picada.


I ja podem emplatar... està exquisit. El corball es manté fibrós, ben gustós, tant com el suquet i especialment les patates, exquisides.




Acompanyem amb un vi que no ens deixarà pas indiferents, ben al contrari, aportarà frescor, personalitat i complexitat al nostre dinar: el de la Garnatxa Blanca de la Terra Alta, embotellada dins d'aquesta ampolla que ens vam endur de Bàrbara Forès déu fer un parell d'anys. Ens encanta i ens fa pensar que el podríem beure també amb alguna cassola de carn fins i tot.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada