diumenge, 27 d’octubre del 2019

"Asado delantero" a baixa temperatura. Vi Berkano 2012 (Domaine La Rune, Talairan, AOP Corbières)

Passejant per la Boqueria em va cridar l'atenció, a la parada "Boket", la peça de carn de l'"asado delantero". De seguida em vaig imaginar que li aniria genial un bany de baixa temperatura i per tant, sense pensar-ho dues vegades, me'n vaig endur un parell de trossos cap a casa. Llàstima no me n'hagués endut uns quants més, coure'ls alhora, i deixar-los en reserva al congelador.



Ens ha encantat. La tendresa de la peça, així cuinada, juntament amb el gust pronunciat que té de vaca, de carn vermella, ha fet que se situï en un tall dels preferits a casa. 

I, a sobre, l'hem fet anar amb el Berkano, un dels vins que més ens agraden de Domaine La Rune, el celler de les Corbières que vam visitar ara fa cap a un parell d'anys (aquí, el post de la visita).



Ingredients:

- "Asado delantero"



- Patates
- Pebrot verd
- Sal
- Sal gruixuda
- Pebre

Elaboració:

Per a la recepta, bàsicament, necessitem temps. Programem la cocció de 22 hores a 65º i esperem pacientment.



En acabat, treiem la carn, tot guardant els sucs, que en aquest cas no utilitzarem però hem congelat com a base d'alguna salsa en alguna altra elaboració càrnica.






La carn la notarem ja tendríssima. Només ens faltarà donar-li un bon marcat en planxa a foc ben alt, que ens caramel·litzi per tot l'exterior.



Com a guarnició, farem uns pebrots verds i unes patates fregides.

La carn està boníssima.



Se separa tota sola dels ossos.


Per llepar-se els dits.



I el vi... quina passada. És del 2012 i està en un moment que ens ha semblat idoni per gaudir-ne d'allò més.


Es tracta d'un cupatge de Syrah, Garnatxa i velles Carinyenes, amb un parcial i subtil pas per fusta per arrodonir-lo.



Frecor, presència, cos, sotabosc... per entretenir-s'hi a cada glopada.

Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada