dimecres, 5 de novembre del 2014

Strogonoff al vi negre amb ceps i arròs pilaf amb trompetes de la mort

En aquesta ocasió presento una recepta tradicional d'origen rus per bé que alguns dels ingredients són diferents als de la versió clàssica. Es tracta d'una carn tallada a tires amb una salsa de bolets i acompanyada d'arròs i per tant dóna com a resultat un plat prou complet i equilibrat nutricionalment com per ser únic o un principal després d'un entrant suau, com ara una amanida.

Ingredients:



Per a la carn:

- 1 llaminera de porc
- 1 ceba de Figueres
- 1 dent d'all
- 1 cullerada de mostassa a l'antiga
- Vi negre
- Ceps (o xampinyons...)
- Mantega
- Crema de llet (o agra...)
- Oli de girasol
- Sal

Per a l'arròs:

- Arròs basmati
- Mantega
- Ceba
- Panses macerades en moscatell
- Sal
- Pebre
- Vi dolç
- 50g trompetes de la mort
- Julivert

Elaboració

Comencem preparant la carn. Primerament, tallem el llomillo de biaix i a contrafibra perquè sigui més tendre, en tires llargues. Les daurem en una paella amb una mica d'oli de girasol a foc viu i reservem.



A la mateixa paella, sofregim la ceba tallada en juliana. Quan estigui feta, hi afegim l'all emincé i removem uns minuts. 



Aleshores introduïm els bolets perquè es sofregeixin i després posem també la cullerada de mostassa i reintroduïm la carn. 


Cuinem el conjunt durant uns 4 minuts més. Finalment, afegim el vi fins pràcticament cobrir i deixem reduir una mica. Per acabar, hi incorporem la crema de llet i lliguem la salsa. Corregim de sal i pebre.




Per a l'arròs pilaf amb trompetes, bullim l'arròs i reservem. En una paella, sofregim la ceba ben picada, hi afegim la mantega, l'arròs, les panses i el julivert, Condimentem i reservem. Les trompetes les saltegem a banda en una paella petita amb un xic d'oli.





Per a l'emplatat, estenem una filera de carn al costat d'una altra d'arròs, sobre la qual decorem amb unes trompetes.



Plat vistós, senzill i ben bo.

Salut!

(24 d'octubre de 2014)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada