En aquesta ocasió presento una recepta tradicional d'origen rus per bé que alguns dels ingredients són diferents als de la versió clàssica. Es tracta d'una carn tallada a tires amb una salsa de bolets i acompanyada d'arròs i per tant dóna com a resultat un plat prou complet i equilibrat nutricionalment com per ser únic o un principal després d'un entrant suau, com ara una amanida.
Ingredients:
Per a la carn:
- 1 llaminera de porc
- 1 ceba de Figueres
- 1 dent d'all
- 1 cullerada de mostassa a l'antiga
- Vi negre
- Ceps (o xampinyons...)
- Mantega
- Crema de llet (o agra...)
- Oli de girasol
- Sal
Per a l'arròs:
- Arròs basmati
- Mantega
- Ceba
- Panses macerades en moscatell
- Sal
- Pebre
- Vi dolç
- 50g trompetes de la mort
- Julivert
Elaboració
Comencem preparant la carn. Primerament, tallem el llomillo de biaix i a contrafibra perquè sigui més tendre, en tires llargues. Les daurem en una paella amb una mica d'oli de girasol a foc viu i reservem.
A la mateixa paella, sofregim la ceba tallada en juliana. Quan estigui feta, hi afegim l'all emincé i removem uns minuts.
Aleshores introduïm els bolets perquè es sofregeixin i després posem també la cullerada de mostassa i reintroduïm la carn.
Cuinem el conjunt durant uns 4 minuts més. Finalment, afegim el vi fins pràcticament cobrir i deixem reduir una mica. Per acabar, hi incorporem la crema de llet i lliguem la salsa. Corregim de sal i pebre.
Per a l'arròs pilaf amb trompetes, bullim l'arròs i reservem. En una paella, sofregim la ceba ben picada, hi afegim la mantega, l'arròs, les panses i el julivert, Condimentem i reservem. Les trompetes les saltegem a banda en una paella petita amb un xic d'oli.
Per a l'emplatat, estenem una filera de carn al costat d'una altra d'arròs, sobre la qual decorem amb unes trompetes.
Plat vistós, senzill i ben bo.
Salut!
(24 d'octubre de 2014)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada