dimecres, 25 de març del 2015

Restaurant Riera 29 (Gràcia, Barcelona)

Ha estat un bon descobriment. Vam passar molt bona estona la nit del dimecres 11 de març en aquest restaurant gracienc, del qual no teníem pas gaire referències però ens venia de gust tastar. I, de nou, com darrerament, la vam encertar.



Em va agradar especialment la sala, sobretot en relació a la iluminació, la justa, i amb una vela a cada taula, les quals tenen bona separació i disposició, amb la qual cosa s'hi pot estar tranquil i parlar tranquilament, en un ambient general acollidor. Tot i estar pler fins la bandera, el soroll no va ser cap problema (la majoria de taules, eren parelles i no grups), així com tampoc fou un problema per al servei, per bé que només n'hi havia una, de cambrera, això sí, molt eficient, atenta i fins i tot de tracte força amable i agradable.



Quant a la teca, Riera 29 ofereix, a banda de la carta, un menú degustació i un menú per a grups. Nosaltres vam optar per anar de carta. Tot plegat, són mitges racions, fet que convida a compartir i tastar d'aquí i d'allà, que és justament el que volíem. Havíem previst demanar 3 plats per cap, que és justament la quantitat que la cambrera, quan va venir a prendre nota, ens va recomanar com a referència.





Això, i per aquest ordre, és el que vam anar sopant:

- Gotet de crema de carbassó amb fruita seca dolça i salda. Aperitiu calent gentilesa de la casa, que estava prou bo i va acabar d'obrir la gana que, d'altra banda, estava prou feta ja.



- Anques de granota marinades amb soja i gingebre i tempura d'algues. Carn fina i delicada, amb gust accentuat per una marinada ben integrada. Amb prou feines vam deixar-ne un osset al plat.


- Cors de carxofa amb ou de guatlla, sobrassada  formatge de maó. Potser el plat més fluixet de la nit donada la poca intensitat del farcit: vaig trobar a faltar una mica més de protagonisme (quantitat?) per a la sobrassada i per al formatge. Ara bé, el punt de cocció de la carxofa, sensacional.


- Ou d'ànec amb xips de carbassa i foie. Un escàndol a la vista i en boca, amb aquell ou mollet que en trencar-lo empapa tota la casoleta i el foie.


- Bacallà a la llauna amb cigrons i bolets. Fantàstic el gust, la cocció i molt raonable la quantitat d'aquesta peça de morro de bacallà.


- Magret d'ànec amb tatin de peres i salsa de fruita vermella. Bon gust però tal vegada, per al meu gust, un xic massa fet. Jo el prefereixo més rosadet. En canvi, la tatin de pera, em va semblar prou original i molt bona com a acompanyament del producte principal.


- Cuixa de xai confit farcit de formatge Tou de Til·lers i tomàquet sec. De traca i mocador. Intens. Elements molt ben integrats. Potser, destacaria més sobre un plat blanc en lloc de negre.



Per beure, un Marmellans blanc. Senzillet però va acompanyar bé.



En definitiva, molt bon sopar tant pel servei com per la cuina. I també pel preu, en part gràcies a la promoció de Restopolitan, que ara per ara ens està funcionant bastant bé. Vam sortir a 17'5 euros per barba, 12 dels quals corresponen al vi. En aquest sentit val a dir que la carta de vins no és gaire extensa i té uns preus, al meu parer, excessius, ja que dupliquen, com a mínim, el preu en botiga.



Crec que tard o d'hora repetirem per tastar tota una sèrie de plats que vam guardar en cartera.

Salut!

(Data del sopar: dimecres, 11 de març de 2015)

2 comentaris:

  1. Val la pena la targeta aquesta del Restopolitan? La tinc des de fa mesos a la taula del meu despatx, encara per estrenar, ja que tampoc he vist cap lloc que em faci ganes especials d'anar. Si tens més experiències, t'agrairia la teva opinió.

    I no pinta malament aquest lloc... Tot i que tinc masses anotats i pendents per la vila de Gràcia...

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home Jordi, jo et diria que ja que la tens, fes-ne ús. Jo les tres vegades que l'he utilitzada, les tres ha estat un encert, com el que explico en aquest post. Els altres ja els aniré publicant però t'avanço que és el Trull d'en Francesc a l'Empordà, un altre a Deza (Sòria) i un altre a Torroja de Priorat.
      El que sí és cert és que la majoria de llocs que s'hi promocionen no és que estiguin tampoc entre les meves prioritats, però sempre s'hi poden trobar ocasions.
      Salut i ja faràs saber si proves algun altre de la targeta!

      Elimina