diumenge, 27 de març del 2016

Restaurant Creperie La Spiritaine (Baiona, Lapurdi, Aquitània, França)




Un altre lloc on vam dinar en l'escapada a Iparralde per la Diada de 2015 va ser aquesta creperia de Baiona. Hi vam anar també expressament, via Restopolitan, ja que estava fora del nucli antic de la vila. I va valer la pena, d'allò més.

La carta s'estructura principalment en galettes de primer (salades) i creps dolces per postres, per bé que també tenen amanides, entrants i plats combinats. L'oferta és enorme, no va ser fàcil triar. En vam demanar un parell de cada per després poder fer mig i mig de tot i així tastar-ne més.





La sala és molt agradable i acollidora. El servei, força atent.



Vam menjar el següent:

- Galette boudin noir, d'una mena de botifarró negre i pomes al pebre d'Espelette. La massa, de blat sarraí, boníssima, fina, gens pesada. I el farcit, senzill, però molt bo.




- Galette complete magret, de formatge gruyere, ou i magret tant fresc com fumat. Amb la mateixa massa que l'anterior, però amb un farcit que encara és va agradar més, en perfecte armonia tots els ingredients.



- Crep de xocolata calenta. Massa tradicional de crep, de nou bona com l'anterior, més habitual i un pèl més contundent, ben banyada amb xocolata negra, calent. De conya.



- Crepe citron, de llimona. Excel·lent per ajudar a baixar, desengreixar... amb aquella acidesa marcada del cítric.



En resum, molt bona opció per dinar a base de creps tradicionals franceses, a Baiona, una vila que també es mereix una visita.



Salut!

(Data del dinar: 12 de setembre de 2015)

2 comentaris:

  1. Que bons els creps!!! I la sala molt bonica. El tindrem en compte per a futures visites per allà.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Pepa, realment val la pena allunyar-se una mica del centre per dinar o sopar en aquest plan: treballen molt bé les galettes i les creps i n'hi ha força on triar. Agrada això de pujar cap a aquelles terres...
      Salut!

      Elimina