Posar a bullir careta de porc (com peus de porc o qualsevol carn rica en col·lagen) automàticament ofereix força possibilitats d'ús i aprofitament a la cuina, com ara aquestes faves, que sobretot basen el seu èxit en el brou de cocció de la careta de porc.
Ingredients:
- Faves
- Mitja botifarra blanca (una part esparracada, una altra part a rodelles)
- Careta de porc cuita
- Careta de porc cuita
- brou de cocció de la careta de porc
- 1 ceba en juliana
- 2 dents d'all
- raig de licor de menta
- oli
- sal
- pebre
A continuació, al mateix lloc, sofregim breument l'all picolat. Aleshores, abans no se'ns cremi, hi aboquem la botifarra blanca esparracada i la ceba i, amb el foc baix, deixem que vagi caient. Convindrà, de tant, en tant, anar tapant la cassola i anar remullant amb el mateix brou de cocció.
Ara sí, és el moment de mullar el conjunt cobrint-lo amb el brou de cocció de la careta de porc, que aportarà un gust boníssim i força més textura que qualsevol altre brou de verdures o d'aviram. Deixem coure durant 20 o 30 minuts. Si cal, n'hi afegim més, de brou. Recordem que ha de quedar un plat de cullera.
Finalment, si necessitem un pèl més de textura, fem una picada ràpida amb 4 ametlles i avellanes i un pessic de pa torrat. Diluïm amb el mateix brou i l'incorporem a la cassola.
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada