dimarts, 11 d’abril del 2017

Presentació de Cellers Singulars: Tarragona sedueix Barcelona

Ahir 10 d'abril, a la tarda, es van presentar als jardins del Palau Robert de Barcelona els Cellers Singulars, una entitat que des de no fa encara ni un any arreplega un conjunt de 9 petits cellers de la D.O. Tarragona.


L'acte fou presentat per la Ruth Troyano, i va comptar també amb la presència del coordinador de Cellers Singulars, Josep Maria Llauradó, del president de la Denominació, Josep Lluís Grogués; del president de l'INCAVI, Salvador Puig; i del xef pertanyent al col·lectiu Slow Food, Sergi de Meià.


Tal com va dir tant la Ruth en obrir la presentació com en Salvador Puig, ahir Tarragona va pujar a Barcelona per seduir-la amb els seus vins, ja que cal recordar que coincident en el temps hi havia un acte de presentació de la D.O. Terra Alta en un altre punt de la ciutat. 

Cellers Singulars, que s'associen per "competir col·laborant", aporten un segell comú de joventut i emprenedoria, tradició i formació, en molts casos provénen de famílies amb avantapassats lligats al món de la vinya, aposten per l'ecològic, recuperen i posen en valor el patrimoni natural i arqueològic, fins i tot lingüístic, aposten per l'enoturisme.

Va ser també interessant l'aportació de Sergi de Meià, que com a representant del seu propi restaurant i com a integrant d'Slow Food, va posar l'accent en la cuina catalana, de proximitat, que s'ha de veure completada, acompanyada i maridada amb vins que també ho siguin, vins catalans com ara els dels Cellers Singulars, amb què ell mateix també s'hi identifica.


Dels Cellers Singulars, en tenia coneixement d'alguns, més aviat pocs, a través d'alguna referència puntual que havia tingut ocasió de tastar. La majoria, per tant, eren per a mi tota una novetat, fet que em va despertar molt la curiositat. Així, els integrants són:

- Celler Biopaumerà (Rasquera)
- Celler Mas Bella (Masmolets)
- Celler Pedrola (Miravet)
- Celler Suñer (Ginestar)
- Estol Verd Celler (Rodonyà)
- Celler Moí de Rué (Vinebre)
- Cellers Blanch (Puigpelat)

Evidentment, el més important i rellevant és que elaboren vins de gran diversitat, que es poden adaptar a un ampli ventall de moments i de taules, i en general de bona relació qualitat preu.. N'hi havia des d'escumosos fins a dolços, passant per tota una gamma de tranquils, amb varietats tant autòctones com foranes, i fins i tot algun vi natural sense sulfits afegits.








Els assistents a l'acte vam tenir ocasió de xerrar amb els elaboradors, tastar les seves propostes i en definitiva de posar ben bé el zoom sobre aquestes comarques a les quals ben aviat caldrà seguir visitant perquè els cellers ens obriran de bon grat les portes perquè poguem veure les seves terres i tastar in situ el vi que allí creix.








Per cert, vam poder acompanyar els vins amb un Pataco d'Alforja, un guisadet tradicional del Baix Camp, a base de patata, carbassó i tonyina, que em va recordar al més llunyà marmitako. Però estem davant d'un guisadet de peix d'interior, no pas de costa, ja que es fa amb tonyina salada, coneguda a Alforja com a ganyims.


Va ser un plaer poder assistir-hi i compartir aquesta bona estona. 

Salut i vi!

2 comentaris: