divendres, 3 d’agost del 2018

Panna cotta de formatge fresc amb sorbet de figues

No és cap novetat com de bé mariden formatge i figues i, en aquest cas, potser encara més o de forma més especial perquè el primer va en forma de panacota i, el segon, en forma de sorbet. Dues textures, dues temperatures molt ben complementades.




Ingredients:

Panna cotta:
- 200g formatge fresc untable
- 200g crema de llet
- 2 fulls de gelatina
- 80g sucre
- 1 tira pell de llimona

Sorbet de figues:
- 150ml vi negre (o vi dolç)
- 150ml almívar lleuger (2 parts d'aigua per 1 de sucre)
- 200g figues fresques
- 50g Prosorbert Sosa

Elaboració:

Per a la panna cotta, portem a ebullició la nata, amb la pell de llimona per infusionar i el sucre.

Mantenim el foc suau durant 15 minuts, hi afegim la gelatina prèviament hidratada, retirem del foc i colem. Cal tenir en compte que la gelatina es dissol a 60º (no pot arribar a bullir) i comença a agafar cos per sota d'uns 18º, activant-se sobretot a partir de les 4 hores.

Hi afegim el formatge i turmitzem 30 segons però sense que agafi gaire aire. Ajustem de gust i reservem en copa de servei.



Per al sorbet, escalfem el vi i l'almívar, on disoldrem el prosorbet. Podríem també aprofitar per infusionar canyella, clau pebre, etc.

Netegem i trossegem les figues.

Turmitzem el conjunt i deixem madurar tota la nit en nevera.

Al dia següent, mantequem en geladora. Un cop fet, servim sobre la panna cotta.


Boníssim!



Salut!

1 comentari: