diumenge, 21 d’octubre de 2018

Bacallà confitat amb tapenade d'anxoves i olives negres, ceba cruixent i compota de tomàquet

Anem amb una recepta de traca i mocador que vam fer amb l'Olga Serra de l'Escola Terra d'Escudella. Un llom de bacallà, que per ell sol ja és un producte deliciós, molt ben acompanyat per dues elaboracions que són el contrapunt l'una de l'altra i que, juntes al mateix plat, amb el bacallà, funcionen de meravella: la salinitat de la tapenade amb la dolçor i frescor de la compota de tomàquet. Magnífic!



Ingredients:

- 4 morros de bacallà (supremes)
- Oli d'oliva verge extra
- Herbes aromàtiques
- 2 dents d'all
- Pebre en gra

Tapenade:
- Olives negres
- 5 anxoves
- Oli d'oliva verge extra

Compota de tomàquet
- 250g tomàquets madurs
- 125g sucre
- Farigola
- Suc de llimona

Altres
- Ceba fregida cruixent
- Ruca

Elaboració:

Submergim el bacallà en l'oli amb la pell amunt. Confitem durant uns 6 minuts a 75º i reservem.

Triturem les olives amb les anxoves afegint l'oli a raig de mica en mica. HI afegim el cibulet picat per sobre.

Escaldem els tomàquets, els pelem i els tallem a daus. En un cassó, hi posem el sucre, la farigola i els tomàquets. Coem fins a textura de compota (105º), hi afegim el suc de llimona i deixem bullir un minut.

Muntem el plat. Posem la tapenade a la base del plat, el bacallà a sobre i la compotoa de tomàquet. acabem amb el cruixent de ceba i la ruca per sobre.






Està, de debò, sen-sa-cio-nal!



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada