diumenge, 24 de novembre del 2019

Rostit de salsitxes a la sidra amb poma, fonoll i xirivia a la mel de romaní. Vi La Moderna 2017 Morenillo (Hotel Restaurant Nou Moderno, Vilalba dels Arcs, Terra Alta)

Anem amb una recepta fàcil, ràpida i "resultona" i molt saborosa, amb algun que altre contrast dolcenc que a mi m'encanta, juntament amb algun anisat, pebrat, àcid...



Ingredients:

- Salsitxes
- 2 pomes
- 2 cebes
- Raig de vinagre blanc Chardonnay
- Raig de sidra
- Herbes aromàtiques
- 1 fonoll
- 1 xirivia
- Mel de romaní

Elaboració:

En una paella que pugui anar al forn, amb una mica d'oli, posem la ceba tallada a pètals gruixuts, així com el fonoll. Salem, i deixem que vagi coent a foc més aviat viu. Podem posar ja també les herbes aromàtiques que destigem.

Hi incorporem les pomes, tallades a quarts o vuitens, en funció de la mida. Salpebrem.

Hi incorporem la xirivia tallada a làmines al llarg, amb l'ajuda del pelador, amb la pell inclosa. Saltegem.

Interessa que aquests ingredients quedin precuits. Desrprés seguirant la cocció al forn.

Hi posem les salsitxes distribuïdes per tota la paella, desglacem primer amb un raig de vinagre i després amb tres bons raigs de sidra immediatament enfornem a 180º durant una mitja hora, en la part mitja del forn.

Després d'aquesta mitja hora, remenem, hi posem tres cullerades petites de mel per sobre, pugem a la banda alta del forn, i seguim cocció. Interessa que agafi color. Si convé, els últims minuts, podem pujar a 200º i fins i tot un toc de gratinador.





Servim immediatament.



Acompanyem amb un vi negre ben particular, 100% terraltí: La Moderna negre, és a dir, el monovarietal de Morenillo que elabora cada any en Josep Maria Vallespi, "lo noi del Moderno" (del Nou Moderno de Vilalba dels Arcs).




Salut!

1 comentari: