dissabte, 30 de novembre del 2019

Gotets de tiramisú

No calen presentacions. El tiramisú és de les postres més conegudes, més enllà del país d'on va néixer.



Aquí recullo la recepta que fem sempre a casa, i que de tant en tant servim en gots, que vesteixen una mica més que les porcions d'un tiramisú gegant fet en safata.

Ingredients:

- 250g mascarpone
- 3 rovells
- 3 clares
- 150g sucre
- Cafè
- Amaretto
- Cacau pur en pols
- Melindros (aquí, la recepta)

Elaboració:

Muntem les clares a punt de neu amb la meitat del sucre.

Blanquegem els rovells amb l'altra meitat del sucre.

Afegim el mascarpone, amb moviments envolvents, a la barreja dels rovells amb el sucre.

Afegim, finalment, les clares, amb cura, a la barreja anterior. Reservem en fred.

Comencem a posar a la base dels gots els melindros. Els mullem amb una barreja a base de cafè i amaretto (proporcions i intensitat, al gust de cadascú). Els mullem fins al punt que s'empapin però no ens passem; la gràcia és que tinguin una mica de mossegada.

I acabem de muntar el got: després de la primera capa a la base de melindros, capa del que havíem reservat amb el mascarpone; després, una altra de melindros, els mullem; i acabem amb una nova capa de mascarpone.

Mantenim els gots en nevera fins al moment de servir.

En el moment que els anem a menjar, acabem amb una mica de cacau pur en pols per sobre.



Està de vici, literalment parlant.





També els podem treure del got i emplatar. No queda pas malament...







Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada