No calen presentacions. El tiramisú és de les postres més conegudes, més enllà del país d'on va néixer.
Aquí recullo la recepta que fem sempre a casa, i que de tant en tant servim en gots, que vesteixen una mica més que les porcions d'un tiramisú gegant fet en safata.
Ingredients:
- 250g mascarpone
- 3 rovells
- 3 clares
- 150g sucre
- Cafè
- Amaretto
- Cacau pur en pols
- Melindros (aquí, la recepta)
Elaboració:
Muntem les clares a punt de neu amb la meitat del sucre.
Blanquegem els rovells amb l'altra meitat del sucre.
Afegim el mascarpone, amb moviments envolvents, a la barreja dels rovells amb el sucre.
Afegim, finalment, les clares, amb cura, a la barreja anterior. Reservem en fred.
Comencem a posar a la base dels gots els melindros. Els mullem amb una barreja a base de cafè i amaretto (proporcions i intensitat, al gust de cadascú). Els mullem fins al punt que s'empapin però no ens passem; la gràcia és que tinguin una mica de mossegada.
I acabem de muntar el got: després de la primera capa a la base de melindros, capa del que havíem reservat amb el mascarpone; després, una altra de melindros, els mullem; i acabem amb una nova capa de mascarpone.
Mantenim els gots en nevera fins al moment de servir.
En el moment que els anem a menjar, acabem amb una mica de cacau pur en pols per sobre.
Està de vici, literalment parlant.
També els podem treure del got i emplatar. No queda pas malament...
Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada