dimarts, 25 de març de 2014

Bescuit de poma ràpid al microones

De vegades, quan anem justets de temps però no volem renunciar a cuinar nosaltres mateixos els nostres dolços, convé recórrer a receptes fàcils i ràpides que donin un resultat suficientment bo com per obtenir el següent bescuit de poma.A més, aquest que avui presentem és d'aquells versàtils que tant es pot menjar per esmorzar, com per a postres del dinar o fins i tot per berenar. S'adapta prou bé a tots aquests moments. Veureu que queda esponjós, suau, gens empalagós i prou delicat en boca.

Comencem pels ingredients. Només ens cal:

- 3 ous (M)
- 125g de sucre
- 1 raig de llet (3 cullerades, aprox.)
- 125g de mantega fosa
- 100g de farina
- Mig sobre d'impulsor
- 3 o 4 pomes, pelades i tallades a rodelles primes.
- Caramel líquid

Elaboració:

Bufar i fer ampolles: 

El primer que cal fer, és batre els ous amb el sucre i la llet. Després, ja podem afegir-hi la mantega fosa i, a continuació, la barreja de la farina i l'impulsor tamisats.

Aleshores, cal barrejar (manualment amb les barilles serà suficient) aquesta massa fins que ens quedi bastant espessa i amb tots els ingredients ben incorporats i integrats.

Preparem el motlle, que ha de poder anar al microones i ha de ser prou alt perquè hem de tenir en compte que el bescuit pujarà bastant. El pintem amb un xic de mantega i amb una mica de caramel líquid a la base, que també es pot fer fàcilment a casa, més bo que no pas el que podem trobar a qualsevol supermercat. 

Sobre el caramel, situem una primera filera de poma. Sobre aquesta, vessem una bona quantitat de la massa que ja tenim preparada. Hi posem a sobre una altra filera de poma, una altra de massa i, finalment, una altra de poma. De fet, la distribució massa - poma, cadascú que la faci com més li plagui.

Ja podem coure el bescuit: segons com sigui el motlle, i segons la potència del microones, haurem de preveure més o menys estona. En el meu cas, 10 minuts a màxima potència (crec que són uns 700w).

Passat aquest temps, punxem el bescuit per comprovar la cocció i el deixem reposar i refredar una mica abans de desmotllar.

I au, a anar menjant, que n'hi ha unes quantes racions. Per cert, tebi, és una bona opció per tastar-lo.

Suggeriment: el bescuit, acompanyat d'un petit coulant de xocolata i gelat de vainilla


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada