De nou presentem una recepta de postres i, igual que l'anterior de crema catalana, de temporada: els bunyols. En aquesta ocasió, ens hem decidit de preparar els més senzills però no per això menys apetitosos: els bunyols de vent.
Ingredients:
- 125ml d'aigua
- 50g de mantega
- 65g de farina
- 2 ous (mida L)
- ratlladura de mitja llimona
- pessic de sal
- per al toc final: sucre i anís
- per al toc final: sucre i anís
L'elaboració no pot ser més senzilla i ràpida. Per començar, posem un cassó al foc amb l'aigua, la mantega, la ratlladura i el pessic de sal fins que la mantega es desfaci i tot just arrenqui el bull. Aleshores, és el moment d'incorporar tot d'una la farina i removem amb una cullera de pal fins que es formi una massa humida. Aquest pas es pot realitzar encara sobre el foc baixet o ja fora del foc. Quan ho tinguem, atemperem.
A continuació, batem el primer ou i l'afegim a la massa. Remenem bé fins que la massa l'assumeixi i aleshores procedim de la mateixa manera amb el segon ou. El resultat ha de ser una massa que quedi al punt de bec d'ànec (quan en agafar-la amb la cullera amb què remenem, sigui prou espessa com perquè no caigui però ens quedi a la punta una forma de bec prim).
Bec d'ànec (la fotografia no correspon a la recepta dels bunyols) |
Aleshores, en un altre cassó prou alt, afegirem bastant oli per fregir, que sigui suau, i quan estigui ben calent anem incorporant la massa ajudant-nos amb una cullera de postres. Simplement hem de deixar caure la massa des de la cullera i el bunyol es formarà i anirà girant tot sol per l'oli. Quan tingui el color desitjat, retirem sobre paper absorbent, cobrim amb una mica de sucre i reguem amb anís.
El resultat: uns bunyols lleugers, saborosos, addictius i amb un buit per dins que conviden a farcir-los bé de nata, de crema o de trufa. Però això ja serà producte d'un nou post.
Maridatge: en el meu cas, la darrera vegada que els he menjat, ha estat en companyia d'un xarrupet de patxaran Usua.
Salut!
De ben segur que molt bons!
ResponEliminaNúria, t'ho ben asseguro! Ja farem bunyolada algu dia, va!
ResponElimina