divendres, 16 de maig del 2014

Ossobuco de gall dindi en salsa amb pinya i aroma de gingebre

Presento una recepta fàcil i ràpida de preparar però amb uns resultats que són bastant satisfactoris: avui anem amb un guisat d'ossobuco (os buit) de gall dindi en salsa amb pinya.

Ingredients:

- 4 talls d'ossobuco gruixudets
- 1 ceba
- 1 patata
- Pinya natural
- 1 dent d'all
- gingebre fresc (jo en vaig fer servir en pols)
- 150ml de vi blanc
- Fons blanc d'au o aigua
- Sal
- Pebre
- Julivert
- 1 Caiena
- Cilantre fresc (jo no n'hi vaig posar)

Comencem salpebrant la carn, enfarinant-la i posant-la en una paella al foc amb una mica d'oli amb l'objectiu de segellar per fora. En treiem la carn i la reservem. Allí mateix, sofregirem all, a continuació la ceba, i hi afegim també el gingebre.

Aleshores, quan tinguem aquesta base sofregida, abans no se'ns socarrimi, reintroduïm el gall d'indi, mullem amb el vi blanc, deixem reduir, i aleshores hi acabem incorporant també el brou d'au, no gaire, fins que quedi a la meitat de l'ossobuco. En qualsevol cas, si ens en calgués més, ja n'hi afegiríem a posteriori. Aquest és el moment també d'incorporar a la paella la punta de caiena (sense les llavors) i el cilantre fresc (si en tenim).

Tapem i deixem coure uns 20 minuts per cada banda de la carn, a foc lent.

En paral·lel, en una altra paella més petita, sofregim una patata i una mica de pinya natural tallades a daus petits. Les saltegem amb una mica de mantega i pebre i, quan faltin aproximadament uns 10 minuts de cocció lenta de la carn, hi afegim la patata. Quan en restin 5 minuts, la pinya.

Resultat: un plat de gust pronunciat que troba el contrapunt dolç de la pinya, amb una carn que es separa sola de l'os del mig de tan tova com ha quedat. De debò, per sucar-hi pa a una salsa que queda de color marró tènue i ben lligada per ella mateixa.

(Nota: vaig afegir-hi arròs cuit per separat per converir-me'l en plat únic)
Salut!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada