dissabte, 31 d’octubre del 2015

Restaurant Ca l'Amador (Josa de Cadí, Alt Urgell, Lleida)


Restaurant Ca l'Amador
Josa de Cadí (Parc Natural del Cadí-Moixeró). Província de Lleida.
973.370.046
687.873.067
info@calamador.cat


Ja fa temps que tenia pendent aquest post del que passarà a ser un dels dinars per recordar d'aquest 2015 que ja va acabant. Justament ara, el xef del Restaurant Ca l'Amador, en Diego Alías, aspira a ser el millor cuiner de l'any. No conec a tots els nominats però sí a ell i trobo que seria un títol ben merescut.



L'àpat que vam gaudir en aquest restaurant va ser, resumint molt, de traca i mocador. Un festival a taula com pocs n'havíem fet, gràcies a la iniciativa promocional d'Ànima de Raimat, de @Raimatvinos.

Ens van oferir el menú degustació 15 anys, 15 plats (2000-2015), que és un recorregut per les diferents propostes culinàries que han anat sortint de la cuina de Ca l'Amador al llarg dels seus 15 anys de vida.

Entorn més que agradable, servei proper i atent, jove, dinàmic i sense les formes clàssiques i protocol·làries d'altres restaurants d'aquesta qualitat que són més clàssics. Ens hi vam sentir d'allò més bé. El xef, en Diego Alías, s'hi passa sovint per les taules i s'interessa personalment perquè tot el dinar transcorri com cal i no té problema a detallar-nos algun dubte de tècnica culinària en algun dels plats. Si li haguéssim demanat totes les curiositats que ens despertaven les seves creacions, no sortiem d'allà fins l'hora de sopar!






Bé, així va anar l'homenatge a taula de Ca l'Amador:

- Per beure, dos vinassos, mà a mà: ampolla d'Ànima de Raimat negre, i ampolla d'Ànima de Raimat blanc.



- Olives i patates xipis. Per anar obrint boca. Menció especial a les olives!




- Endívies, formatge blau, nous de macadàmia i anxoves. Un altre snack molt ben armonitzat entre tots els productes. La gana s'anava desfermant i la barreja del formatge amb les anxoves va obrir el camí de vi Ànima de Raimat Blanc (chardonnay, xarel·lo i albariño), que estava genial. Encara no l'havíem tastat mai i està al nivell del negre (nivellàs!), per bé que ens quedem amb aquest darrer, que ens té el cor robat.




- Esqueixada de bacallà amb cítrics, puré d'albergínia i olivada. Genial, delicat i matisat pel toc punxant dels cítrics. S'hi va posar de meravella també. 





- Magret d'anèc amb romesco de festucs. Un magret extraordinari, en punt òptim de cocció. Un altre plaer. Aquell menú anava de més, a més!




- Truita de patata, mahonesa de tòfona i vieira a la planxa. Petit però intens, de vici.





- Canelons de la casa amb beixamel de ceps. Del tot extraordinaris en tots els sentits, i sobretot per la beixamel de ceps, en què els gust d'aquests hi eren absolutament protagonistes, de 10.





- Carpaccio de peus de porc, formatge d'Ossera, faves i gambes. També de 10. Segurament, juntament amb els canelons, van ser els plats estrella del dinar. És d'aquells plats que deixen empremta.



- Foie amb melmelada de figues, pebre rosa i sal maldon amb cruixent de blat de moro. Deliciós.



- Bacallà de l'avia, fregit amb ceba caramel·litzada, tomàquet i oli d'alfàbrega. Més tradicional i clàssic, igualment bo.





- Galta de porc desossada i guisada. Sensacionalment tendra i gustosa, no pas feta al buit sinó de cocció lenta i tradicional. Amb aquest plat, rematàvem el dinar abans de passar a les postres. Estàvem plens però igualment ens sabia greu que aquell festival estigués entrant a la recta final.




- Bola de drac: granissat de sake i bola de saüc. Ens va transportar a la joventut. Mai no hagués pensat quan començava a veure en Goku, en Fullet i companyia, un cop adult, m'arribaria a menjar les boles de drac. No cal dir que no parlem només de forma, també de contingut: la bola està molt bona.



- Pastís de formatge, cítrics i gelat de rovell. Bona combinació d'elements. Fresc, cosa que ja anava bé per anar culminant.



- Sorbet de mandarina amb ratafia. Fantàstic! 



- Brownie. Aquest no em va sorprendre especialment.



- Batut de llet de cabra amb formatge de cabra. I ara sí, darrer platet del menú. Cabra, cabra, cabra... quin gust més bo: part de l'entorn, del paisatge de Ca l'Amador, resumit en aquest petit xarrupet.


En resum, festival, homenatge, plaer, felicitat. Ca l'Amador, una bona troballa, i no n'esperava menys perquè tot el que n'havia llegit eren bones crítiques. Un plaer haver-vos conegut, gràcies per la bona estona tant al Restaurant com a Raimat Vinos, que espero que repeteixin aquesta promoció, que ha valgut molt la pena però s'ha fet curta.

I l'enhorabona al restaurant pels seus 15 anys de vida, per molts anys més (espero els 30 anys, 30 plats!).

Sí, ens en va sobrar una mica: havíem de baixar a Barcelona i no ho volíem fer rodolant


Salut!

(Data de l'àpat: diumenge, 14 de juny de 2015)



3 comentaris:

  1. Hola Albert,
    Un gran lloc Ca L'Amador.
    Que bé que hagis anat. Hi ha plats que no he tastat, encara :)
    Al blog tinc dos post de Ca L'Amador. Un de primavera i un altre de tardor. Va ser el primer post que vaig fer d'un restaurant.
    Felicitats pels dos anys de blog.
    Un Bon Any!
    http://cuinacinc.blogspot.com.es/2014/10/tornar-cal-amador-o-la-sintonia-de-dos.html
    http://cuinacinc.blogspot.com.es/2012/05/ca-lamador-cuina-innovadora-al-parc.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Cuina Cinc!
      Coincidim totalment amb Ca l'Amador, veig que tens bon gust ;). La veritat és que és absolutament repetible i si hi ha plats que encara no coneixes, jo crec que val la pena pujar fins allà dalt. A mi m'agradarà algun dia fer-hi una segona visita. També faré una ullada als teus posts aviam si també en tinc algun altre per tastar.
      Ara al gener estic pendent d'anar (aviam si podem) al Sans Travé aprofitant la Fira de l'Oli (t'ho comento perquè em sembla que et vaig llegir a tu alguna entrada d'aquest).
      Bon any i salut!

      Elimina
    2. Bon dia Albert,
      A veure si pots anar :)
      Nosaltres anem cada any quan anem a comprar l'oli de l'any.
      Entusiastes, bons professionals,mb i un dels millors productes.
      T'agradarà molt,
      A veure!
      Un Bon Any i poder coincidim!
      Et deixo enllaç:http://cuinacinc.blogspot.com.es/2015/04/restaurant-can-trave-solivella-les.html

      Elimina