divendres, 21 d’octubre del 2016

Bacallà confitat 41º amb samfaina i vi blanc L'Indià 2013

El bacallà és dels peixos que més m'agrada, sobretot quan me'l trobo a taula ben cuinat, és a dir, que tingui una textura d'aquelles que es deslloma, gens eixarreït. I si l'acompanyem com en aquest cas amb samfaina, tenim un clàssic de traca.



A continuació, la recepta de com confito a casa el morro de bacallà, a baixa temperatura:

Ingredients per a 2 morros de bacallà:

- 2 morros de bacallà dessalats
- oli d'oliva suau o oli de girasol
- 3 dents d'all
- samfaina (aquí, la recepta)

Elaboració:

Primerament, posem l'oli en una cassola prou ampla com per encabir el peix. La posem a escalfar i controlem la temperatura amb un termòmetre de cuina. Quan arribi entre 65º i 75º, introduïm les peces de bacallà amb la pell per sobre.



Hem d'anar jugant amb la potència del foc (al mínim) i la temperatura de l'oli, que no marxi gaire més enllà d'aquests 65-75º per tal que ens confiti bé. Per tant, és molt possible que de tant en tant haguem de retirar la cassola del foc si es sobreescalfa.

D'aquesta manera, haurem d'anar cuinant el bacallà durant aproximadament uns 10-15 minuts, o fins que la temperatura interna del peix assoleixi els 42º. 

Quan l'assoleixi, retirem del foc i escorrem el bacallà sobre un plat calent amb paper absorvent per eixugar l'excés d'oli. 

Emplatem amb una base de samfaina i, per sobre, el nostre bacallà que estarà molt tendre i se'n faran làmines amb una suau pressió al tallar-lo. És excepcional. Per a mi, és la forma més bona de menjar el bacallà,






En aquesta ocasió, l'hem volgut acompanyar d'un vi blanc de la Terra Alta, un 100% Garnatxa blanca que porta l'Indià 2013, del Celler Pagos de Híbera (Pinell del Brai). que va ser el millor blanc jove de la D.O. Terra Alta segons les puntuacions de Robert Parker (90 punts). Aromes de fruita blanca, fins i tot algun mango, amb molt bona acidesa i untuositat en boca. Acompanya molt bé un plat com el bacallà amb samfaina.




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada