dijous, 24 d’agost de 2017

Tomàquet Montserrat farcit de ventresca de bonítol i sardina confitada. Vi Monasterior de Palazuelos 2016 (Verdejo, Viura) (D.O. Rueda) de Bodegas de Alberto

Proposta d'entrant fred totalment d'estiu i de temporada sobretot per la presència important del tomàquet. En aquest cas, hem triat un Montserrat, que és molt apte per farcir, tot i que també en podríem haver triat el Pare Benet, també força buit.


Ingredients:

- Tomàquet Montsrrat
- Bonítol en conserva (aquí, la recepta)
- Sardina confitada en oli infusionat (aquí, la recepta)

- Escarola
- Olives
- Oli d'oliva verge extra
- Sal

Muntatge:

Tallem per la metitat el tomàquet i el farcim. L'emplatem sobre un llit d'escarola amanida amb alguna oliva. Amanim amb un raig d'oli d'oliva verge extra, en el meu cas, en aquesta ocasió, oli de raig Formentals, de l'Empordà.



Maridem amb un vi jove, fresc i fàcil, sense més pretensions, que acompanya molt bé un plat així: Monasterio de Palazuelos 2016, cupatge de Verdejo i Viura, que ens vam endur de la visita al celler De Alberto, a la Denominació d'Origen Rueda (#escapadariberaduero).


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada