divendres, 15 de setembre del 2017

Cullereta de tartar de sorell amb figa

L'estiu és època de peix blau. Més enllà de les sardines, seitons, verat, tonyina, bonítol o melva com a més coneguts, hi ha el sorell, un peix blau especialment delicat i fi, que com més el cuino i el menjo, més m'agrada.


L'estiu també és època de plats freds. Per tant, una bona opció serà un tartar de sorell, que li doni el màxim protagonisme a aquest preuat (gastronòmicament, que no econòmicament) peix.

La particularitat d'aquest tartar és que incorporem fruita, en aquest cas, figa, també en plena temporada. Ens aportarà una nota dolça però molt subtil, ja que en posarem molt poqueta, però el suficient per contrastar la carn del sorell, l'àcid de la llima, o la personalitat de les tàperes encurtides.

Ingredients:

- 1 sorell


- 1/4 deba tendra
- 1/2 figa
- Suc de llima
- 1 c.p.mostassa
- 1 c.p. perrins
- 1 c.p. tàperes
- 1 c.p. teriyaki
- Sal
- Pebre
- Oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Treiem els lloms del sorell, netegem bé de tota espina i tallem a daus menuts. Reservem en fred.

La resta d'ingredients (ceba i figa), també els tallem menuts, més que no pas el peix, ja que no han de ser els protagonistes. 

Barregem tots els ingredients en un bol ben fred, i rectifiquem amb més o menys quantitat de cadascun, a gust de cadascú. Hi incorporem també el sorell que havíem reservat. Deixem marinar en nevera, més o menys estona, en funció del grau de cocció (en cítric) que li volguem donar. En el meu cas, amb 10 minuts, em sembla suficient.

Servim, per exemple, en unes culleretes, si el volem com a mode de degustació.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada