dimecres, 1 d’agost del 2018

Pit de pollastre Martin Berasategui empanat amb Idiazabal i avellanes, amb guarnició d'endívies amb vinagreta de formatge blau i anxoves

Avui anem amb una senzilla i humil recepta de Martin Berasategui i que vam reproduir amb Patxi Aranguren a l'Escola de Cuina Terra d'Escudella. Em va semblar una gran idea: segurament sigui el pit de pollastre o escalopa més cruixent que m'he menjat mai, amb un arrebossat més bo encara que el pollastre, i una guarnició que val tant la pena com el protagonista del plat. Anem-hi...


Ingredients:

- 4 pits de pollastre tallats per la meitat
- 2 ous
- 200g farina
- 100g pa ratllat
- 100g avellana mòlta (o trencada al morter)
- 100g Idiazabal ratllat
- 100g oli d'oliva
- Sal
- Pebre

Per a l'amanida
- Endívies
- Anxoves
- Formatge blau
- Oli d'oliva
- Vinagre de sidra
- Brots d'espinacs

Elaboració:

En un bol, separem les clares dels rovells, conservant només els rovells. Hi afegim 2 cullerades soperes d'aigua freda i una mica d'oli. Barregem bé.

En un altre bol, barregem el pa ratllat amb l'avellana mòlta (o trencada al morter) i el formatge ratllat.

En un tercer bol, posem la farina.

Salpebrem el pit de pollastre filetejat per la meitat i el passem primer pel bol de la farina, després pels rovells i finalment pel bol del pa ratllat.

Daurem el pollastre suaument en una paella amb oli (que cobreixi la meitat) a uns 170º durant uns 4 minuts per banda.

Per a l'amanida, posem en un got de túrmix les anxoves, el formatge blau, el vinagre i l'oli. Turmitzem fins que ho tinguem emulsionat. Vessem aquesta vinagreta sobre les endívies.

A banda, podem saltejar uns brots d'espinacs frescos, per a l'emplatat.

Finalment, emplatem i a gaudir de valent en un plat ben formatge, en què la guarnició comparteix protagonisme amb el pollastre: tot boníssim!



Salut!

1 comentari: