diumenge, 29 de juliol del 2018

Bunyols de carbassó amb formatge parmesà

Avui anem amb una altra proposta d'entrant informal a mode de fingerfood. Uns bunyols que tot i ser fregits, queden realment lleugers i sobretot boníssims i molt agradables en boca, per bé que no deixen de ser uns bunyols, és clar, i a mode d'entrant, menjant-ne uns 3 o 4, ja en tindrem prou.



Nosaltres ho vam fer com a entrant la nit de la Revetlla de Sant Joan d'enguany, acompanyant la coca dolça d'anís farcida de sobrassada amb mel, que tant d'èxit va tenir (aquí, la recepta), abans d'arribar al plat principal, també exitòs i més contundent, del mar i muntanya de papada de porc amb xipirons (aquí, la recepta).

La recepta és ben senzilla, com la de qualsevol bunyol.

Ingredients:

- 400g carbassó
- 50g de formatge parmesà (o algun altre sec que ens agradi)
- 250g farina
- 2g d'impulsor (llevat químic Royal)
- 225ml aigua
- 10g sal
- Quantitat necessària d'oli per fregir

Elaboració:

El més tediós de fer és ratllar tanta quantitat de carbasó, amb la pell inclosa prèviament rentada sota aigua. Un cop ratllat, deixem escórrer pressionant amb força perquè deixi anar bona part del seu aigua de vegetació. Ens en deixarà anar molta. Ens interessa un farcit més aviat sec perquè ens aguanti millor el bunyol.


A banda, en un bol ample, barregem la farina amb l'impulsor. De mica en mica, hi anem afegint l'aigua, i anem removent el conjunt per evitar l'aparició de grumolls.


Salem i hi posem també el parmesà ratllat.

Un cop tinguem aquesta pasta més aviat densa, hi acabem integrant el carbassó ratllat i ben escorregut. Deixem reposar la massa un parell d'hores en nevera.


Finalment, en oli abundant ben calent, fregim per immerssió, fins que daurin i quedin ben cruixents per l'exterior. En retirar-los de l'oli, deixem escórrer sobre reixeta o bé sobre paper abosorvent.


Ja els tenim preparats per dur a la taula i anar agafant. Estan ben bons, cruixents per fora i tendres per dins, amb aquella presència del formatge que acaba de donar empenta al carbassó.



Salut!


2 comentaris:

  1. Perdona, no li veig que afegeixis aigua, possaria al seu lloc una mica de crema de llet...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que és una bona opció també, extra de cremositat. Salut!

      Elimina